iOS-versie WhatsApp laat je sneller op berichten reageren
Wouter Nijsen
WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

Gratis

Onze score

9

Een nieuwe WhatsApp-update voegt een aantal kleine, maar handige functies toe. De chat-app laat je onder meer sneller op berichten reageren.

Dit brengt WhatsApp 2.12.16

whatdapp 2.12.16De update is nu beschikbaar in de App Store en breidt WhatsApp weer een stukje uit. De belangrijkste nieuwe feature is dat je sneller op berichten kunt reageren. Wanneer je in de app een bericht ontvangt, kun je de melding omlaag vegen om direct een reactie te typen. Hierdoor hoef je niet meer het betreffende gesprek te openen, wat op een vergelijkbare manier werkt als de interactieve notificaties van iOS. De functie werkt ook nog steeds bij pushberichten van WhatsApp.

Daarnaast kun je via het informatiescherm van een (groeps)gesprek aangeven of je ontvangen media wilt bewaren. Tik hiervoor op de contact- of groepsnaam bovenin, waarna je in het volgende scherm de optie vindt. Overigens heeft WhatsApp al langer de optie om ontvangen media van geen enkel contact op te slaan.

Ook nieuw is de mogelijkheid om pdf-bestanden uit andere iOS-apps te delen via WhatsApp. Dit kan bijvoorbeeld in de Dropbox-app, waarbij je het deelmenu bovenin gebruikt om de chat-app te selecteren. In een eerdere versie van WhatsApp werd het mogelijk om pdf-bestanden te sturen. Verder heb je voortaan meer mogelijkheden bij het exporteren van chats en worden gemiste gesprekken weergegeven.

De nieuwste WhatsApp-versie is via onderstaande link te downloaden. De chat-app vraagt om 58,9MB aan vrije opslag en iOS 6+ voor de installatie.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Inc.

9 (6037 reviews)
Gratis via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.