Runners deal! De iPhone 15 Pro nu met korting oplopend tot €540!

Bereik contacten direct vanuit deze Whadget-widget

22 februari 2015, 13:26
2 min leestijd
Bereik contacten direct vanuit deze Whadget-widget

De app Whadget maakt een snelkoppeling naar je favoriete contacten in het Berichtencentrum. Wil je iemand snel bereiken, dan is dit een heel handige widget.

Lees verder na de advertentie.

Whadget app

De komst van iOS 8 maakte het mogelijk dat ontwikkelaars eigen widgets konden toevoegen aan het Berichtencentrum van iOS. Van hieruit is het zodoende mogelijk om apps of functies daarvan direct te gebruiken, zonder dat je bijhorende app los hoeft te openen. Handig, want zo kun je zelfs vanuit het toegangsscherm de widgets checken.

Whadget (een combinatie van WhatsApp en widget) is zo’n widget die je gratis als app uit de App Store plukt. Met de app kun je contacten aan het Berichtencentrum toevoegen. Dat doe je binnen de app door op het plusje te tikken. Je kunt dan de mensen uitkiezen die je aan Whadget wil toevoegen. Het maakt overigens niet uit bij hoeveel mensen je dat doet, maar alleen de eerste zes zijn in de widget te zien, dus het is slim om contacten te pakken met wie je echt vaak belt, sms’t of WhatsAppt.

whadget

Berichtencentrum

Open vervolgens het Berichtencentrum (veeg vanaf boven het iOS-scherm naar beneden) en veeg omlaag. Tik op ‘Wijzig’ en druk vervolgens op het groene bolletje voor Whadget. De widget is nu actief en vanuit het Berichtencentrum te zien.

De contacten worden met bolletjes en namen weergegeven. Tik op het bolletje van een contact en er komen vier iconen in beeld, van WhatsApp, bellen, iMessage en FaceTime. Door op één van de vier te tikken, start je meteen een gesprek. Daarvoor word je overigens wel naar de bijbehorende app geloodst, het is dus niet zo dat alles vanuit het Berichtencentrum verloopt, maar sneller is het wel.

Download Whadget

De Whadget widget is gratis te downloaden in de App Store voor iOS 8 of nieuwer. Voor de installatie is 1,4MB aan vrije opslagruimte nodig.

Shortcut for WhatsApp and more - Whadget

Matheus Cavalca

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Shortcut for WhatsApp and more - Whadget
Shortcut for WhatsApp and more - Whadget
Shortcut for WhatsApp and more - Whadget
Shortcut for WhatsApp and more - Whadget
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu