Mac-app WeTransfer maakt bestanden delen zo makkelijk mogelijk

Lars Paijmans
9 juni 2016, 19:02
2 min leestijd
Mac-app WeTransfer maakt bestanden delen zo makkelijk mogelijk
WeTransfer: menu bar transfers

WeTransfer: menu bar transfers

Gratis

Reviewscore

7,5

Als je snel een lading met grote bestanden wilt versturen, is het Nederlandse WeTransfer al jaren je beste vriend. Vanaf nu heeft de dienst ook een eigen Mac-app.

Lees verder na de advertentie.

WeTransfer Mac-app werkt makkelijk en snel

Met de WeTransfer Mac-app is het nog gemakkelijker geworden om bestanden vanaf je Mac(Book) snel met iemand te delen. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen, is een bestand selecteren en naar het WeTransfer-icoontje slepen in je menubalk. Door de Finder bladeren en de juiste bestanden aanvinken is ook een optie. De app begint vervolgens meteen met het uploaden, wat je kunt zien aan een blauw lijntje dat het WeTransfer-logo opvult.

Wetransfer mac-app

Nadat het bestand geüploaded is, geeft de app je direct een downloadlink die je met iedereen kunt delen. Hiermee gaat de app een stap verder dan de webversie, waarmee je eerst handmatig mailadressen moet opgeven. De downloadlink die de app genereert kun je ook gewoon via een chat-app als Telegram, WhatsApp of Facebook Messenger versturen, al werkt een ouderwets mailtje natuurlijk ook.

Deze downloadlink is zeven dagen beschikbaar, en zo lang hebben de ontvangers ook de tijd om de bestanden die je gestuurd hebt van het internet te plukken. Na die zeven dagen worden de link en de bestanden automatisch weer verwijderd. WeTransfer Plus-gebruikers kunnen deze periode langer maken.

Wetransfer mac app

De WeTransfer Mac-app is gratis te downloaden en gebruiken, al zijn er wel wat opties die exclusief voor WeTransfer Plus-gebruikers bedoeld zijn. Zo kunnen Plus-gebruikers hun volledige Transfer-geschiedenis bekijken en worden alle bestanden direct gesynchroniseerd met je WeTransfer-account. Daarnaast kunnen Plus-gebruikers grotere bestanden versturen, al zal voor doorsnee gebruikers de gratis versie ook voldoende zijn.

De WeTransfer app voor de Mac is vanaf nu gratis te downloaden via de Mac App Store. Na het installeren verschijnt de app direct als icoontje in de rechter bovenhoek van je menubalk.

Download WeTransfer in de Mac App Store (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu