Weten waar je aan toe bent met Etikettenwijzer [nieuw]

Redactie
7 januari 2010, 17:49
1 min leestijd
Weten waar je aan toe bent met Etikettenwijzer [nieuw]

Het voedingscentrum kent iedereen wel van de promoties over gezond eten en de schijf van vijf. Deze stichting wordt gefinancierd door de Nederlandse overheid om eerlijke informatie te geven over verschillende zaken over voedsel en is dus zeer betrouwbaar. Het voedingscentrum maakt veel gebruik van de nieuwe media en ook de iPhone heeft er een applicatie van het voedingscentrum bij, de eerste officiële applicatie boordevol informatie is onlangs in de app store verschenen!

Etiketten

In de supermarkt kom je bij levensmiddelen vele etiketten tegen, veelal duidelijk maar soms ook niet. Met de applicatie van het voedingscentrum krijg je de kans om de etiketten eens goed te bekijken. Op alfabetische volgorde staan veelvoorkomende etiketten met een korte en krachtige uitleg er onder.

E-Wattes?

Bij de ingrediënten van veel voedsel staan diverse E-nummers. De gemiddelde consument weet echter niet waar deze voor staan en schenken er dan ook niet veel aandacht aan. Heb je je iPhone bij de hand met Etikettenwijzer, dan kan je bijna alle E-nummers opzoeken. Je kan zoeken, maar ook bladeren door de E’s. Wanneer je nadere informatie opvraagt over een E-nummer kom je op een aparte pagina met o.a. de levensmiddelen waar het nog meer in voor komt.

Keurmerk

Met de applicatie kan je ook keurmerken opzoeken, zo weet je eindelijk waar het zonnetje voor staat! Het is leuk om eens te zien waar al die interessant lijkende stickers voor staan, meestal wordt dat niet duidelijk aangegeven op het product zelf.

Lees verder na de advertentie.

Het is wel jammer dat de navigatie apart is, een zwarte balk onderaan zou handiger zijn. Maar een gegeven paard moet je niet in de bek kijken, de applicatie is namelijk gratis te downloaden uit de app store!

bron screenshots: appsstore.nl

Categorie: Gratis
Spotlight: App Store

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's