Met deze 4 wekker-apps is snoozen niet genoeg

Rutger Otto
6 augustus 2017, 13:44
3 min leestijd
Met deze 4 wekker-apps is snoozen niet genoeg

Heb je ook zo’n moeite om ‘s morgens uit bed te komen en blijf je het liefst snoozen tot je iPhone het opgeeft? Deze vier wekkers pakken het heel anders aan. Een knopje indrukken is niet genoeg, ze houden pas op als je écht wakker bent.

Lees verder na de advertentie.

Wekker-apps die je écht wekken

Voor de meeste mensen is de standaard Klok-app van iOS genoeg om ‘s morgens te ontwaken. Daarnaast staan er nog legio apps in de App Store met slimme functies, zoals Sleep Cycle, die bekijkt wanneer je licht slaapt en dan afgaat, zodat je minder vermoeid ontwaakt. Daarnaast zijn er wekker-apps met een mooie vormgeving, zoals Rise en Wake Alarm.

In dit artikel vind je echter een ander soort apps, voor de echte slaapkoppen. Deze apps vereisen een bepaalde actie die je moet voltooien, anders stopt het alarm er niet mee. Heb je bewezen dat je wakker bent, dan gaat de wekker uit.

1. Alarmy

Alarmy heeft verschillende opties om ‘s morgens wakker te worden. Zo moet je bijvoorbeeld een som oplossen. Daarmee word je niet alleen wakker, maar train je meteen je hersenen. Daarnaast is er een modus waarmee je het alarm uit schudt door de iPhone fysiek te bewegen. Maar de meest opvallende functie om een wekker uit te zetten is een foto nemen van een bepaalde ruimte of kamer in huis. Daarvoor maak je eerst een foto van de gekozen plek. Als vervolgens de wekker gaat, moet je uit bed om van dezelfde plek een foto te maken. Dan pas houdt de app op met het alarm.

Download Alarmy in de App Store (gratis)

alarmy

2. Barcode Alarm Clock

Ook Barcode Alarm Clock maakt gebruik van de iPhone-camera om te zorgen dat je uit bed komt. Met deze app stel je geen plaatjes in van plekken in huis, maar van streepjescodes van producten, zoals de tandpasta, een boek of een pak cornflakes. Die moet je nadat de wekker gaat scannen om het geluid uit te zetten. Barcode Alarm Clock is een simpele app, maar we effectief. In de gratis versie staan advertenties.

Download Barcode Alarm Clock in de App Store (gratis)

3. Walk Me Up

Walk Me Up lijkt in zijn ontwerp best wel op Apples gewone Klok-app, maar hij heeft een twist. Je kunt ‘m niet gewoon uitdrukken of snoozen. Als je hem helemaal wilt uitschakelen, zul je uit bed moeten. Je stelt namelijk een aantal stappen in die je moet lopen, daarna gaat het geluid pas uit. Hoeveel stappen het zijn, stel je zelf in. Veel hoeven het er niet te zijn, als je de slaapkamer maar uit komt.

Download Walk Me Up in de App Store (gratis)

4. SpeakToSnooze

Deze app werkt met stembediening. Je moet dus praten om het alarm uit te schakelen, iets wat niet iedereen graag doet in de ochtend. Om te snoozen zeg je ‘Snooze alarm’ en om de wekker uit te zetten zeg je ‘Alarm off’. Dat moet genoeg zijn, zeker omdat de app volgens de makers het beste werkt met een Amerikaans accent. Test vooraf wel even of de app je stem überhaupt registreert.

Download SpeakToSnooze in de App Store (gratis)

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen