Wees iPhone dieven te slim af met iDate

Redactie
17 december 2008, 16:06
2 min leestijd
Wees iPhone dieven te slim af met iDate

Het is voor de meeste van jullie een nachtmerrie. Je iPhone wordt gestolen, en je weet niet meer waar hij is. iDate heeft hier de oplossing voor….

<br />De naam verklapt niets van de functie van iDate. Het klinkt als een date applicatie, wat zelfs neigt naar een seks-contacten applicatie, maar dat is het niet. Als je de applicatie hebt opgestart krijg je een plaatje te zien waar een man en een vrouw (schijn) seks hebben, zonder dat je details ziet. Er verschijnt een tekst met “one moment please!”.  Dit geeft je de indruk dat de applicatie wordt geladen, maar er gebeurd iets heel anders.

Tijdens het laden treed de werking van de GPS-functie op, die de locatie bepaald van de iPhone. Deze coördinaten worden doorgestuurd naar een emailadres dat je van tevoren hebt ingevuld. In het mailtje zie je dus de coördinaten en een link naar google maps, waardoor je de locatie van je iPhone kan bekijken.

Voorbeeld van iDate in de praktijk:

Je iPhone wordt gestolen. De dief bladert wat door je applicaties en ziet een logo met een vrouw erop. Hij neemt een kijkje en denkt dat de applicatie geladen wordt. Op dat moment wordt, zonder dat hij het merkt, een mailtje naar jou gezonden met de locatie van de iPhone, zodat jij weet waar je je iPhone terug kan vinden.

Conclusie:

Het is een goed idee, voor een redelijke prijs, maar mijn eerste indruk is dat de app niet goed werkt. De GPS van de iPhone lijkt niet nauwkeurig genoeg voor dit werk. De locatiebepaling duurt te lang, en het resultaat is te onnauwkeurig. Ook moet je hopen dat je dief een man is, want anders wordt de app mogelijk niet opgestart.

Lees verder na de advertentie.

Het is te hopen dat Apple deze applicatie niet uit de App Store halen, want er zijn al websites die deze applicatie als aanstootgevend beschrijven, vanwege het laad-plaatje. Beetje jammer…

iDate is nu te vinden in de App Store voor 79 cent.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's