De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Weerslag: de nieuwe weer-app van de makers van Buienradar

Rutger Otto
14 juli 2014, 12:16
2 min leestijd
Weerslag: de nieuwe weer-app van de makers van Buienradar

Drie jaar nadat Buienradar werd verkocht aan RTL Nederland, zijn de makers terug met Weerslag. De dienst moet zelfs nog nauwkeuriger zijn dan Buienradar.

Lees verder na de advertentie.

weerslag

Wat meteen opvalt aan Weerslag is dat de makers niet stil hebben gezeten en betere apps zijn gaan ontwikkelen. Weerslag is namelijk een stukje overzichtelijker en mooier dan Buienradar.

Duidelijke weergave

In de app zie je een kaart van Nederland (geeltinten, in plaats van groen in Buienradar). Daar zweven wolken overheen. Je kiest een of gebruikt GPS om in te stellen waar je bent. Die locatie wordt voorzien van een open cirkel op de kaart, zodat je gemakkelijk in de gaten houdt of er regen op komst is bij jou in de buurt. Naast de cirkel wordt de tijd aangegeven van de locatie een uur geleden en een uur vooruit. Gaat het te snel, dan kun je de tijd bovenin het scherm pauzeren.

Wil je niet alleen neerslag zien, maar bijvoorbeeld ‘zon en wolken’ of ‘buien met onweer’, dan kun je dat aangeven via het icoontje rechtsboven in het scherm. Dat schakelen van weergave kun je eveneens doen door onder het kaartje van Nederland op de pijltjes te tikken.

‘Eigen’ concurrentie

Naast een kaartweergave kun je in Weerslag ook kiezen voor een lokale weersverwachting die het weer voor om de drie uur nauwkeurig voorspelt. Steeds staat daarbij de temperatuur weergegeven evenals de kans op zon en regen.

Toen Buienradar aan RTL verkocht werd, mochten de makers drie jaar lang geen zelfde soort apps maken voor Nederland. Ze hebben toen de websites sat24.com en niederschlagsradar.de gemaakt voor Engeland en Duitsland. Nu de drie jaar voorbij is, hebben de ontwikkelaars weer een Nederlandse weerdienst gemaakt. Weerslag maakt gebruik van 40 radars en combineert die met satellietdata. Daarmee moet Weerslag veel nauwkeuriger zijn dan andere diensten.

Weerslag downloaden

De app is gratis te downloaden voor iOS 5 of nieuwer. Je hebt 7.2 MB aan vrije opslagruimte nodig voor de installatie.

Weerslag

The Meteo Company

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Weerslag
Weerslag
Weerslag
Weerslag
Weerslag
Weerslag
Weerslag
Weerslag
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu