Weeronline: complete weer-app voor iOS flink vernieuwd

Gijs Ettes
3 december 2015, 11:55
2 min leestijd
Weeronline: complete weer-app voor iOS flink vernieuwd
Weeronline

Weeronline

Gratis

Reviewscore

8

Er is in de App Store geen gebrek aan apps om het weer in de gaten te houden. Met zijn vernieuwde app denkt Weeronline dat je voortaan nog maar één applicatie nodig hebt voor het checken van de weersverwachting.

Lees verder na de advertentie.

Alles-in-een weer-app

Weeronline profileert zich als een alles-in-een-app voor het weer. Zo kun je in de app terecht voor de weerverwachting voor jouw locatie (of andere plekken die je hebt ingesteld) en word je gewaarschuwd als het gaat regenen. Door middel van een notificatie word je 15 minuten voordat het begint te plenzen op de hoogte gesteld. Notificaties van de app zijn echter ook uit te schakelen.

Als je Weeronline start, word je begroet door het beginscherm met een kort weerbericht, de verwachting voor het komende uur en een 48-uurs voorspelling. Ook kun je naar beneden scrollen voor een neerslagradar en -grafiek en een weersverwachting voor de komende twee weken. Elk onderdeel is handig uit te klappen voor meer informatie. Zo kun je de neerslagradar weergeven op een volledig scherm en voor elke dag precies zien hoe warm het wordt in de ochtend, middag en avond.

Weeronline doet geen spectaculair nieuwe dingen, maar presenteert de belangrijkste informatie wel op overzichtelijke en fraaie wijze. De app maakt gebruik van lichte kleuren, werkt enorm soepel en heeft een simpel menu dat je snel plaatsen en notificaties laat beheren. Handig voor gebruikers van de iPhone 6S (Plus) is dat de app ondersteuning voor 3D Touch heeft. Druk wat harder op het app-icoon en je kunt snel de neerslaggrafiek of weersverwachting checken.

Weeronline downloaden

De vernieuwde Weeronline-app is gratis beschikbaar in de App Store. De download is 22,8MB groot en voor installatie is iOS 8 of nieuwer benodigd. Er is ook een betaalde versie (Weeronline Plus) die 1,99 euro kost, gedetailleerdere weerbeschrijvingen toont en pushmeldingen geeft. Ook bevat deze versie geen advertenties.

Weeronline

Infoplaza BV

Gratis via App Store

Weeronline Plus - weer & radar

Meteovista B.V.

€ 3,49 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu