WeerAlarm app: laat je waarschuwen op je iPhone
Redactie

Het WeerAlarm is een nieuwe app voor de iPhone. De applicatie geeft je als gebruiker van de iPhone een weeralarm vanaf 48 uren van tevoren. Dit wordt gedaan op basis van een zogenoemde pushmelding.

Bepaal zelf de regio voor het weeralarm

Het handige van de WeerAlarm app voor je iPhone is, dat je zelf de provincies kunt selecteren, waarvoor je een alarm wenst te ontvangen. Maar het is ook mogelijk voor alle provincies een weerswaarschuwing te krijgen. Verder wordt het niveau van het weeralarm gemeld.

De kleur geeft het waarschuwingsniveau aan

De nieuwe app laat natuurlijk ook de ernst van het weeralarm zien. Het waarschuwingsniveau wordt bepaald aan de hand van de kleuren groen, geel, oranje en rood. De kleur rood staat voor het hoogste waarschuwingsniveau. Oranje geldt voor extreem weer en geel is van toepassing op specifieke weersomstandigheden. Als de code groen wordt gemeld, is er sprake van intrekking van het weeralarm.

Weersverwachtingen voor een week

Naast het weeralarm biedt de app ook een blik op de weersverwachtingen voor de komende week. Met informatie over de minimale en maximale temperaturen en de te verwachten neerslag. Ook de kans op zonneschijn wordt vermeld.

De nieuwe app is vooral handig als je op de hoogte gesteld wilt worden van een weeralarm. De Weeralarm app is overigens gratis te downloaden op je iPhone.

 

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.