De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Week-End Countdown, tel af naar je weekend

Redactie
18 februari 2009, 20:55
1 min leestijd
Week-End Countdown, tel af naar je weekend

 Elke werkende of schoolgaande Nederlander zit waarschijnlijk al vanaf maandagmiddag te wachten op het weekend. Uit verveling zou je het aantal uren tot het weekend kunnen gaan uitrekenen, en op deze manier ook weer het aantal minuten of secondes. Nu hoeft dat niet meer dankzij Week-End Countdown.

<br />

Deze simpele applicatie laat je zien hoeveel dagen, uren en secondes het nog duurt voordat het weekend is. Onderin het scherm staat ook klok die alleen de secondes laat zien.

Lees verder na de advertentie.

Het brengt je misschien een beetje in een depressieve bui als je op maandag al gaat kijken hoelang het nog duurt, maar vanaf woensdag vind ik het wel leuk worden. Voor je het weet is het weer weekend.

Toekomst

Wat ik jammer vind aan deze applicatie is dat je de tijd niet kan veranderen wanneer het weekend begint. Mijn weekend begint namelijk vrijdag om 2 uur al. Deze klok loopt standaard tot 5 uur, dus zijn er voor mij 3 nutteloze uren die hij mee telt. Een optie om zelf de begintijd in te stellen zou ik dus een goede aanvulling vind voor de applicatie.

Zelf schrijven de ontwikkelaars dat ze in de volgende update een optie gaan maken waarmee je de eindtijd kan instellen. Waarom ze niet gelijk de optie met de begintijd meenemen is voor mij totaal onduidelijk. Als je het doet, doe het dan goed.

Conclusie

Door de applicatie Week-End Countdown hoef je zelf niet meer uit te rekenen hoelang het nog duurt tot het weekend is als je je verveelt. Omdat je dat niet meer hoeft te doen kan je nu wat nuttigs met je tijd gaan doen zoals langer bij de koffieautomaat blijven staan. 

Week-End Countdown is nu voor 0,79 te vinden in de App Store.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu