Web app: Lights Off

Redactie
1 januari 2010, 22:41
1 min leestijd
Web app: Lights Off

Nu de App Store over de 100.000 applicaties bezit zou je het bijna vergeten: web apps. Steve Jobs denkt nog steeds dat de App Store overbodig is en dat de applicaties op de iPhone en iPod Touch alleen maar web apps kunnen zijn. Het voordeel van native apps is dat ze opgestart kunnen worden zonder internet. Ook zijn ze wat sneller dan web apps. Aangezien de meeste web apps gratis zijn kunnen ze een alternatief bieden tegen de betaalde applicaties uit de App Store. Een voorbeeld daarvan is Lights Off.

Lights Off

Lights Off is een spelletje waarin je het licht uit moet krijgen. Door een vakje aan te tikken gaat het licht uit, en gaat er van een aantal andere vakjes het licht aan. Zo moet je zorgen dat alle lampjes uitgaan.

In de App Store zit een vergelijkbare applicatie met dezelfde naam. Deze applicatie is natuurlijk een stuk uitgebreider. Daar betaal je ook voor.

Web apps toevoegen op een springboard pagina:

Je kan webpagina’s toevoegen op een springboard pagina. Dat doe je als volgt:

Lees verder na de advertentie.

  • Ga naar de webpagina
  • Klik onderin op het plusje
  • Kies ‘Zet in beginscherm’
  • Kies een naam en klik op ‘voeg toe’

Er komen steeds meer web apps. Zullen ze ooit de App Store de baas zijn? Ik zelf denk van niet. De native apps zijn veel uitgebreider en kunnen ook altijd opgestart worden. Wat denken jullie? Gaan de web apps het redden?

Meer info: Apple Web apps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's