Spreek je eigen rij-instructies in met Waze: zo wijs je jezelf de weg
Lars Paymans
Waze navigatie & Live verkeer

Waze navigatie & Live verkeer

Gratis

Onze score

8

Vind je dat de stemmen die jou met Waze helpen navigeren wel wat beter kunnen? Dan laat de app je nu je eigen steminstructies inspreken.

Waze steminstructies inspreken vanaf nu mogelijk

Navigatie-app Waze had al een flinke lijst met stemmen, maar het is natuurlijk een stuk leuker als je partner, kind of goede vriend je onderweg begeleidt. Voordat je begint met opnemen, waarschuwt de app wel dat je duidelijk moet zijn om de veiligheid van de rijder te waarborgen. Voor de grap ‘Links’ zeggen als iemand rechtsaf moet gaan kan immers desastreuze gevolgen hebben.

Het werkt zo. Door je stempakket eerst een naam te geven, kun je vervolgens een voor een de verschillende instructies oplezen. ‘Alles ingesteld. Laten we gaan.’ bijvoorbeeld, een opname die maximaal zes seconden mag duren.

Waze steminstructies inspreken

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Zo kun je zelf Waze steminstructies inspreken

  1. Open Waze en tik op het vergrootglas;
  2. Kies het tandwiel om de instellingen te openen;
  3. Tik op ‘Geluid & Stem’;
  4. Selecteer ‘Stem instructies’;
  5. Tik onder het kopje ‘Stemrecorder’ op ‘Nieuwe Stem opnemen’;
  6. Volg de instructies op het scherm en tik op Save als je klaar bent;

Op deze manier komen alle soorten instructies voorbij die je onderweg nodig hebt. Instructies, afstanden, meldingen en het begin en einde van je rit. Iedere zin die je niet opneemt, wordt vervangen door een standaard-opname.

Dit is vooral handig als je enkel een paar specifieke instructies wilt inspreken. Het leuke aan deze functie is dat je de opnames gemakkelijk met anderen kunt delen. Om dit verder uit te buiten, zou de app samenwerken met een aantal YouTubers.

Download Waze in de App Store (gratis)

Waze navigatie & Live verkeer

Waze Inc.

9 (4804 reviews)
Gratis via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.