WatchPlayer laat je podcasts luisteren via de Apple Watch-luidspreker

Lars Paijmans
16 januari 2017, 16:37
2 min leestijd
WatchPlayer laat je podcasts luisteren via de Apple Watch-luidspreker
Watch Player

Watch Player

€ 1,09

Reviewscore

7

WatchPlayer is een app die doet wat Apples eigen podcast-app eigenlijk al jaren had moeten doen: podcasts afspelen op de Apple Watch zonder dat je iPhone in de buurt is. Ook via de speaker van het horloge.

Lees verder na de advertentie.

WatchPlayer: podcasts luisteren op je Apple Watch zonder iPhone

De gratis app WatchPlayer zal geen schoonheidsprijs winnen, maar doet wel precies wat hij moet doen. Door in de iPhone-app eerst de podcast te zoeken die je via de Apple Watch wil luisteren, kun je deze daarna versturen naar de Watch-app. Het kan even duren totdat dit bestand ontvangen is, wat ook direct het grootste minpunt van WatchPlayer is. Omdat de bestanden draadloos worden verstuurd naar het horloge, duurt het versturen van een podcast al snel tientallen minuten.

WatchPlayer
  1. Tik op het vergrootglas om een podcast te zoeken;
  2. Open de Watch-app van WatchPlayer;
  3. Tik op het icoontje links bovenin beeld;
  4. ‘Receiving’verschijnt op de Watch-app terwijl de aflevering wordt overzet;

De podcast is nu klaar om op je Watch beluisterd te worden. Als de podcast eenmaal op de smartwatch staat, bewijst WatchPlayer zich echter als uitstekende app. Zo kun je gemakkelijk vijf seconden terug en vooruit spoelen en wijzig je het volume door aan de Digitale Kroon te draaien. In de iPhone-app kun je instellen op welk tijdstip te aflevering moet beginnen. Handig als je al een deel op je iPhone geluisterd hebt, en niet met stapjes van 5 seconden vooruit wil scrollen.

Luisteren via de Apple Watch-speakers

Als je geen bluetooth-koptelefoon aan het horloge gekoppeld hebt, wordt de podcast automatisch over de ingebouwde speaker van de Apple Watch afgespeeld. Dit volume kan behoorlijk hard, al hebben we de app nog niet lang genoeg getest om te zien wat de invloed op de accuduur van de Apple Watch is.

WatchPlayer is een handige app voor mensen die regelmatig gaan hardlopen of om een andere reden soms zonder iPhone zitten, maar wel graag naar een podcast-app willen luisteren. De app is bovendien volledig gratis te downloaden en te gebruiken.

Watch Player

Peter Knapp

€ 1,09 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu