Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Warhammer Quest: grote en prijzige top-rpg nu gratis

Wouter Nijsen
12 april 2014, 17:33
2 min leestijd
Warhammer Quest: grote en prijzige top-rpg nu gratis

Warhammer is één van de populairste fantasyfranchises ter wereld, zowel op het gebied van boeken als bordspelletjes en games. Deze week is de exclusieve mobiele game Warhammer Quest uitgeroepen tot de App van de Week, waardoor het omvangrijke rpg-avontuur tijdelijk gratis te downloaden is in de App Store.

Lees verder na de advertentie.

Warhammer Quest presenteert zich als een traditionele topdown rpg, maar zo speelt en voelt de game allesbehalve. Je traint je personage, loodst hem door de vele donkere grotten en duistere kerkers en verslaat vele afschuwelijke en lelijke vijanden. In tegenstelling tot andere rpg’s ontferm je je over een groep krijgers die beurtelings aan zet is.

Dat betekent dat je niet altijd vrij kunt bewegen in Warhammer Quest. Je moet regelmatig wachten totdat je weer aan zet bent, hetgeen kenmerkend is voor een zogeheten turn-based strategygame. Je beleeft de game vanuit een isometrisch perspectief, waardoor je een keurig overzicht krijg op je speelveld.

Visueel trouw aan franchise

Warhammer Quest

Warhammer Quest heeft daardoor wat weg van een schaakspel. Je positioneert je ‘pionnen’ strategisch en tactisch zodat je je vijanden vanuit verrassende hoeken kunt belagen. Daarnaast moet je rekening houden met de specialiteiten en krachten van je personages. Een tovenaar laat je liever achterin opereren, terwijl je zwaardvechter het van dichtbij allemaal mag oplossen.

De game blijft visueel trouw aan de serie. Warhammer staat erom bekend om zijn tactische bordspellen, waarbij je uit tientallen plastic poppetjes kunt kiezen. De personages in deze mobiele game ogen ook ietwat plastic. Middels in-app aankopen kun je vele nieuwe personages ontgrendelen.

Downloaden

Normaal wordt Warhammer Quest standaard aangeboden voor een relatief dure prijs van 4,49 euro, maar nu is de game tijdelijk gratis te downloaden. De in-app aankopen zijn optioneel, maar zorgen er wel voor dat je nog meer uit de game kunt halen. Wanneer je de game rustig oppakt, kun je er gerust tien uur mee bezig zijn.

Warhammer Quest

Rodeo Games

€ 3,49 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Warhammer Quest
Warhammer Quest
Warhammer Quest
Warhammer Quest
Warhammer Quest
Warhammer Quest
Warhammer Quest
Warhammer Quest
Warhammer Quest
Warhammer Quest
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu