Warbits: fijne Advance Wars-kloon op de iPhone

24 april 2016, 13:34
2 min leestijd
Warbits: fijne Advance Wars-kloon op de iPhone
Warbits

Warbits

€ 2,99

Reviewscore

8

In Warbits voer je een team van geanimeerde poppetjes aan en neem je het op tegen het leger van de tegenstander. Om beurten, ook in online multiplayer.

Lees verder na de advertentie.

Om beurten

Turn-based strategy games zijn er al jaren. In dit soort spellen probeer je strategisch te bewegen en aan te vallen zodat je het van de tegenstander wint. Zowel jij als de tegenstander mogen om beurten een nieuwe zet doen. Zodoende ben je niet alleen met je eigen team bezig, maar ook met dat van de vijand, want die probeer je altijd een stap voor te zijn.

Warbits is dan ook niet heel origineel. Sterker, de game doet erg denken aan Advance Wars. Dat was een spel op de GameBoy Advance waar je met gekleurde legers tegen elkaar vocht. De stijl van Warbits met zijn felle kleuren, koddige personages en het leveldesign voelt hetzelfde aan.

Alleen of met anderen

In Warbits speel je door 20 levels van de singleplayer op velden die uit vakjes bestaan. Per beurt kun je jouw troepen vooruit sturen voordat de tegenstander hetzelfde doet. In beeld is altijd duidelijk hoe je ervoor staat en Warbits legt de spelprincipes goed uit, zonder al te makkelijk te zijn. Daarnaast oogt de game prachtig, dankzij de stijl en de soepele animaties, en is het menu lekker overzichtelijk.

Ben je klaar met de singleplayer, dan kun je online verder. Ook hierbij geldt een om-beurten-systeem en er kunnen tot vier mensen in één game, of dat nu vrienden of onbekenden zijn. Dankzij hashtags kun je zelfs competities maken of daaraan meedoen.

Warbits downloaden

Warbits kost 2,99 euro in de App Store. Klik hieronder op de link om het spel te downloaden. Voor de installatie is minimaal iOS 6 vereist, evenals 156MB aan vrije opslagruimte op je toestel.

Warbits

Risky Lab Inc

€ 2,99 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Warbits
Warbits
Warbits
Warbits
Warbits
Warbits
Warbits
Warbits
Warbits
Warbits
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu