Wandelen in Nederland krijgt omvangrijke update
Wouter Nijsen

iPhone-app Wandelen in Nederland is dit weekend uitgebreid met veel nieuwe wandelroutes en categorieën. Door een samenwerking met Dagblad Trouw komen er nu bovendien wekelijks wandelroutes bij.

Naast de toevoegingen die Dagblad Trouw aan de app zal doen, werkt Wandelingen in Nederland ook al een tijd samen met tijdschrift Roots. De update brengt daarnaast stadswandelingen en de zogeheten Klompenpaden in Utrecht en Gelderland naar de app. Wandelen in Nederland kwam vorig jaar uit. Inmiddels bevat de app gegevens over ruim 800 natuurgebieden en maar liefst 2000 wandelroutes.

Binnenkort wil de app ook wandelevenementen in Nederland gaan ondersteunen, waardoor wandelaars live kunnen volgen hoe ver ze nog moeten gaan die dag en hoeveel kilometers ze in totaal al in de benen hebben. De vijf dagen durende Almeerdaagse is het eerste evenement dat deze functie ondersteunt.

Kaarten verdienen met routes in kaart brengen

Standaard zitten er al een helemaal wandelingen in de app, maar voor 3,59 euro per provincie kun je nog meer wandelroutes aan je app koppelen. Nog niet alle wandelroutes ondersteunen daarnaast gps, wat het mogelijk maakt om altijd te zien waar je bent op de route. Als je echter zelf een route in beeld brengt met die gps-functie, krijg je een gratis provincie van Wandelen in Nederland cadeau.

[app 517583042][appimg 517583042]

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.