De 5 beste apps om te wandelen met je iPhone
Wouter Nijsen

Het zoeken van routes en leuke wandelingen kan soms wat lastig zijn, maar gelukkig kan je iPhone je hierbij helpen. We hebben de 5 beste wandel-apps uit de App Store voor je op een rijtje gezet.

WandelZapp

Stefan Horn

7 (3 reviews)
Gratis via App Store

WandelZapp is zonder twijfel één van de beste wandel-apps die je momenteel in de App Store vindt. De app fungeert namelijk als een soort verzameling van 750 verschillende wandelingen die verspreid zijn over heel Nederland. Met WandelZapp kun je gemakkelijk wandelingen uitzoeken aan de hand van een aantal opties. Zo kies je een afstand, provincie en startplaats en geef je aan of je bijvoorbeeld een hond wilt meenemen. Heb je liever direct een overzicht van wandelingen in de buurt, dan zoekt de app op basis van je locatie er snel een aantal voor je uit.

Natuurroutes Natuurmonumenten

RP Landegent

5 (3 reviews)
Gratis via App Store

Natuurroutes van Natuurmonumenten is nog zo’n fijne wandel-app en ook nog eens gratis. Hoewel de opzet lijkt op die van WandelZapp, is te merken dat deze app iets minder uitgebreid is. Wel zijn de beschikbare routes beter te filteren, zodat je een ideale wandeling kunt uitstippelen. Ook leuk zijn de signalen die aangeven dat je een natuurmonument of interessant punt passeert. Er zijn niet veel natuurmonumenten in de app verwerkt, maar ze zijn doorgaans de moeite waard. Een route naar zo’n monument krijg je met een druk op een knop, waarna je er naartoe navigeert met Google Maps.

Wandelen

Bo van Breukelen

3 (7 reviews)
Gratis via App Store

De Wandelen-app is gebaseerd op de bijhorende website (wandelen-in-nederland.nl) en biedt meer dan 1200 verschillende wandelingen. Een enorm aantal dus, al zorgt dit er wel voor dat app wat onoverzichtelijk is. Zodra je Wandelen opstart, heb je de keuze uit verschillende soorten wandelingen, waaronder natuur- en stadswandelingen. Deze worden op een kaart aangegeven middels kleine groene spelden. Selecteer er een, kies een route uit en je kunt direct beginnen met lopen.


Day One is niet per definitie een wandel-app, maar wel handig om tijdens het lopen te gebruiken. Veel wandelaars vinden het prettig om tijdens het lopen een soort dagboek bij te houden, waarin ze aantekeningen maken over de plekken die ze bezoeken. Day One is daar uitermate geschikt voor. Daarnaast toont de app het weer, de temperatuur en kan hij dienstdoen als een stappenteller. Wel willen we vermelden dat Day One met een prijs van 4,49 euro relatief duur is. Toch is ‘ie voor de serieuze wandelaar een goede keuze.

Wandelen

Bo van Breukelen

3 (7 reviews)
Gratis via App Store

Tijdens het wandelen kom je ongetwijfeld vogels tegen en dan is het wel zo leuk om te checken met welke soort je te maken hebt. De app Vogels in Nederland is een goed hulpmiddel. In de applicatie zijn ruim 240 verschillende vogelsoorten te vinden. In een overzicht staan alle vogels onder elkaar en als je even doortikt kun je via Wikipedia meer over de desbetreffende soort lezen. Ook kun je video’s en foto’s van vogels bekijken en is het mogelijk om in de app aantekeningen te maken.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.