De 7 beste wandel-apps voor de iPhone: de mooiste routes en meer

Dennis de Vries
20 mei 2019, 19:31
4 min leestijd
De 7 beste wandel-apps voor de iPhone: de mooiste routes en meer

Het zoeken van routes en leuke wandelingen is soms lastig, maar gelukkig kan je iPhone je hierbij helpen. We hebben de beste wandel-apps uit de App Store voor je op een rijtje gezet.

Lees verder na de advertentie.

1: Natuurroutes Natuurmonumenten

Natuurroutes van Natuurmonumenten is een fijne wandel-app die ruim 260 wandel- fiets- en kanoroutes door heel Nederland biedt. Alle routes zijn gratis te downloaden en ook offline te gebruiken. De beschikbare routes zijn goed te filteren, zodat je een ideale wandeling kunt uitstippelen.

Ook leuk is de uitleg die de app geeft als je een natuurmonument of interessant punt passeert. Dat gebeurt niet alleen met tekst en foto’s op je scherm, want je kunt ook luisteren naar verhalen van echte boswachters.

Natuurroutes Natuurmonumenten

Natuurmonumenten

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

2: WandelZapp

WandelZapp draait al jaren mee en is nog altijd een uitstekende wandel-app. De app fungeert namelijk als een soort verzameling van meer dan 1000 verschillende wandelingen, die verspreid zijn over heel Nederland. Met WandelZapp kun je gemakkelijk wandelingen uitzoeken aan de hand van een aantal opties.

Zo kies je een afstand, provincie en startplaats en geef je aan of je bijvoorbeeld een hond wil meenemen. De app van WandelZapp is gratis en je kan één wandelroute zonder extra kosten lopen. Wil je meer wandelroutes, dan kun je die los kopen. Met een abonnement van 12,99 euro per jaar kun je onbeperkt wandelroutes downloaden.

WandelZapp

Stefan Horn

Gratis via App Store

3: Wandelen

Het grootste aanbod van wandelingen in Nederland vind je in de app Wandelen. Deze verzamelt wandelingen van onder meer de Koninklijke Wandelbond Nederland, Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid, Wandelmagazine en Roots Magazine. Daarnaast kun je ook NS-wandelingen en stadswandelingen in deze app terugvinden. Er zijn er honderden gratis te gebruiken.

Heb je die allemaal gehad, dan kun je voor 0,99 euro per provincie nog eens honderden wandelroutes toevoegen. Dit enorme aantal zorgt er wel voor dat app wat onoverzichtelijk is. Zodra je Wandelen opstart, heb je de keuze uit verschillende soorten wandelingen, waaronder natuur- en stadswandelingen. Deze worden op een kaart aangegeven middels kleine groene spelden. Selecteer er één, kies een route uit en je kunt direct beginnen met lopen.

Wandelen

Adriaan Doorn

Gratis via App Store

4: Izi Travel

Voor wie liever een stad gaat ontdekken, is de app van Izi Travel een leuke optie. Hierin staan routes met audiobegeleiding door meer dan 900 verschillende steden en musea. Niet alleen in Nederland, maar door heel Europa. Nadat je de app hebt gedownload, moet je nog even een rondleiding naar keuze downloaden. De meeste zijn gratis, soms betaal je een paar euro. Zodra je op start drukt, kun je beginnen met het volgen van de aangegeven route.

De app speelt automatisch audio af als je op een interessant punt komt. Zo is het net of je met een privégids door een onbekende stad loopt. Iedereen kan bij Izi een eigen route maken en uploaden. Hierdoor is het aanbod gevarieerd, maar kan de kwaliteit wel wisselen.

izi.TRAVEL - City Guides

Informap Technology Center LLC

Gratis via App Store

5: Vossenstreken

Wandelen door de natuur met kleine kinderen wordt een stuk leuker als je er spannende of gekke opdrachten bij krijgt. Met de app Vossenstreken ga je samen met buitenbaas Robin de natuur in en krijg je al wandelend allemaal opdrachten.

Voer je die goed uit, dan verdien je badges. Tussendoor krijg je allemaal leuke weetjes over de natuur mee. De app is gemaakt in samenwerking met het Natuurmuseum Brabant en biedt ruim 50 routes die in Brabant en Vlaanderen liggen.

Vossenstreken

Natuurmuseum Brabant

Gratis via App Store

6: Day One

Day One is niet per definitie een wandel-app, maar wel handig om tijdens het lopen te gebruiken. Veel wandelaars vinden het prettig om tijdens het lopen een soort dagboek bij te houden, waarin ze aantekeningen maken over de plekken die ze bezoeken. Day One is daar uitermate geschikt voor.

Daarnaast koppelt de app automatisch het weer en de temperatuur aan je beschrijvingen, en kun je alles terugzien op een kaart. De app is gratis te gebruiken als je één journal wil bijhouden. Voor 2,99 euro per maand  kun je een onbeperkt aantal verschillende dagboeken bijhouden op meerdere apparaten. Voor de serieuze wandelaar een goede keuze.

Day One-dagboek: privédagboek

Bloom Built Inc

Gratis via App Store

7: Vogels in Nederland

Tijdens het wandelen door de natuur kom je ongetwijfeld vogels tegen en dan is het wel zo leuk om te checken met welke soort je te maken hebt. De app Vogels in Nederland is een goed hulpmiddel. In de applicatie zijn honderden verschillende vogelsoorten te vinden. Dankzij de ‘determinatie-functie’ kun je in vier stappen een vogel die je hebt gespot, identificeren.

In een overzicht staan alle vogels onder elkaar en als je even doortikt, kun je via Wikipedia meer over de desbetreffende soort lezen. Ook kun je video’s en foto’s van vogels bekijken en horen welk geluid ze maken. Ook zijn aantekeningen via de app te maken.

Vogels in Nederland

NAKKO-SERVICES

Gratis via App Store

Bewegen met je iPhone

iPhoned zoomt in op bewegen met je iPhone. Van de beste hardloop-apps, geocaching-apps om schatten te vinden tot aan gezond eten door je calorieën te tellen: alles komt voorbij. Waar wil jij graag meer over weten? Laat je beste ideeën achter in de reacties, of mail naar redactie@iphoned.nl.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu