Reis-app Walter maakt van navigeren weer een avontuur

Lars Paijmans
30 mei 2016, 9:47
2 min leestijd
Reis-app Walter maakt van navigeren weer een avontuur
Walter - Your Smart Travel Compass

Walter - Your Smart Travel Compass

Gratis

Reviewscore

7

Gewapend met je iPhone die gevuld is met reis-apps op vakantie gaan is gemakkelijk, maar niet erg avontuurlijk. Reis-app Walter verklapt bewust niet alles, maar stuurt je wel de goede kant op.

Lees verder na de advertentie.

Walter is bewust onduidelijk

Met apps als Google Maps of de Kaarten-app van Apple kun je voordat je ergens naartoe gaat al precies zien hoe een gebouw eruit ziet, of dat ene restaurant lekker eten serveert of welke topstukken je in een museum kunt verwachten. Allemaal heel handig als je zo efficiënt mogelijk op vakantie wilt gaan, maar erg verrassend is het dan allemaal niet meer. Dit is precies de reden dat Walter in het leven is geroepen, een simpel reiskompas dat met kleurcodes laat zien wat er in de buurt is.

Het kompas van Walter is opgedeeld in drie ringen, die aangeven of iets 5, 10 of 20 minuten bij je vandaan is. De kleurcodes staan onderin beeld uitgelegd, zodat je weet dat rood een eetgelegenheid is, je bij een paars blokje iets kunt drinken, blauw een bezienswaardigheid is en je kunt gaan shoppen bij de gele vakjes.

Het enige wat jij hoeft te doen is bepalen naar welke van deze vier dingen je toe wilt, waarna je simpelweg het kompas volgt. Hierdoor weet je nooit precies waar je uitkomt, terwijl Walter voorkomt dat je ergens verkeerd loopt.

Gebruik Walter ook offline

Het leuke aan de app is dat je jezelf niet hoeft aan te melden of instellingen moet wijzigen. De app werkt zelfs volledig offline, wat erg belangrijk is als je op vakantie bent en je zuinig om moet gaan met je databundel.

Walter zal volwaardige reis-apps als Google Maps en online reisgidsen niet verslaan, maar als je vakantie wel weer wat mysterie en avontuur kan gebruiken, raden we het je aan om Walter tijdens de volgende stedentrip of vakantie op je iPhone te zetten. Wie weet wat je tegenkomt.

Walter - Your Smart Travel Compass

Travel Guide with Offline Maps B.V.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu