De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Download: puzzel-platformer VVVVVV eindelijk beschikbaar voor iOS

Rutger Otto
12 juni 2014, 14:00
3 min leestijd
Download: puzzel-platformer VVVVVV eindelijk beschikbaar voor iOS

Terry Cavanagh, maker van games als Super Hexagon en Don’t Look Back, brengt nu eindelijk zijn hit VVVVVV uit in de App Store. Daarnaast is ook een gratis minigame van VVVVVV uit: Super Gravitron. Beide games zijn superlastig en heel verslavend.

Lees verder na de advertentie.

VVVVVV

We hebben er vier jaar op moeten wachten, maar VVVVVV is nog net zo tof als toen het spel uitkwam in 2010 voor pc en Mac. VVVVVV is een platform-game met puzzelelementen waarvoor je soms halsbrekende toeren moet uithalen met het poppetje wat je bestuurt.

Je speelt Captain Viridian, wiens ruimteschip crasht. Je wordt wakker in een alternatieve dimensie en je moet op zoek naar je schip en de bemanning. Hoewel je zelf naar links en rechts kan bewegen, kun je niet springen. Wel kun je de zwaartekracht op zijn kop zetten. Een tik op het scherm zorgt ervoor dat Captain Viridian op zijn kop omhoog zweeft totdat hij het plafond raakt.

https://www.youtube.com/watch?v=aT1eohKBXUg

Zo ga je van scherm naar scherm in een game die qua stijl erg leunt op de games van de Commodore 64, met knipperende lijntjes en simpele poppetjes. De hyperactieve, ouderwetse muziek maakt het helemaal af.

Dankzij een kaartje kun je door de wereld van VVVVVV manoeuvreren om je bemanning op te sporen. Dat werkt erg prettig, zeker omdat er genoeg checkpoints zijn, want de game is behoorlijk pittig en frustrerend. De obstakels zijn namelijk niet mis: raak een stekel en je begint weer bij het laatste checkpoint. Niet alleen is het spel lastig doordat je steeds in zwaartekracht moet denken, later komen er ook andere elementen in de game die het moeilijk maken, zoals lijntjes die je poppetje omdraaien als je ze raakt.

VVVVVV speelt verrassend goed op iOS met touchbediening, al zal je soms misschien net te ver naar links of rechts bewegen. Gelukkig kun je altijd meteen verdergaan waar je gebleven was dankzij alle checkpoints. Je kunt het spel downloaden voor iOS 4.3 of nieuwer en het vereist 59,5 MB aan vrije opslagruimte. Het kost 2,69 euro.

VVVVVV

Distractionware Limited

€ 3,49 via App Store

VVVVVV
VVVVVV
VVVVVV
VVVVVV
VVVVVV
VVVVVV
VVVVVV
VVVVVV
VVVVVV
VVVVVV

Super Graviton

Als je VVVVVV op pc of Mac uitspeelde, ontgrendelde je een minigame. Die heeft de maker van VVVVVV nu ook in de App Store gezet. Helemaal gratis. Het spel heet Super Gravitron en heeft dezelfde kenmerkende stijl als VVVVVV. Al beleef je in Super Gravitron geen avontuur, maar moet je gewoon zo lang mogelijk zien te overleven.

https://www.youtube.com/watch?v=3VAu19AUqGs

Klinkt simpel, maar doorgaans hou je het niet langer dan een paar seconden vol. Van links en rechts komen namelijk vierkanten op je af en als je die niet ontwijkt ben je af. Het poppetje verandert in razend tempo van zwaartekracht, jij kunt hem alleen links en rechtsaf sturen. Het ontwijken van de vierkanten is bijna niet te doen, het is superfrustrerend, en toch blijf je spelen. Bij elke 5 seconden die je het volhoudt krijg je namelijk een trofee. Dat lijkt een hele opgave, toch blijf je het proberen. Wij kwamen niet verder dan 6.30 seconden.

Je kan Super Gravitron gratis downloaden voor iOS 4.3 of nieuwer. Je hebt 20,9 MB aan vrije opslagruimte nodig.

Super Gravitron

Distractionware Limited

Gratis via App Store

Super Gravitron
Super Gravitron
Super Gravitron
Super Gravitron
Super Gravitron
Super Gravitron
Super Gravitron
Super Gravitron
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu