VSCO Cam update: dé opvolger van Instagram?
Roel van Hout

Een sociaal netwerk voor foto’s, waar je vrienden kunt volgen: maakt de VSCO Cam update de app tot dé opvolger van Instagram?

Er is in ieder geval een overeenkomst tussen beide apps te benoemen. Alhoewel Instagram vanaf het begin een sociaal aspect heeft gekend, ging het bij ook bij dat sociale netwerk in het begin veel meer dan nu om het nemen van zo mooi mogelijke foto’s.

→ Bekijk meer goede fotografie apps!

Daar gaat het bij VSCO Cam ook om – veel (semi)professionele fotografen nemen en uploaden foto’s met de app – maar toch is er nu ook een sociaal aspect aan de app toegevoegd, volgens de makers omdat gebruikers daar massaal om vroegen. Om te voorkomen dat je publiek wegloopt, moet je als app-ontwikkelaar soms concessies doen.

Toch is het niet zo massaal als bij Instagram: de app kent geen integratie van bijvoorbeeld Facebook of Twitter. Je zult vrienden echt moeten opzoeken en één voor één moeten toevoegen. Ook gaat het er niet om zoveel mogelijk likes te krijgen zoals de laatste tijd bij Instagram het geval lijkt: daar voorzien gebruikers hun foto’s van zoveel mogelijk hashtags om dit te bereiken. Maar bij VSCO Cam niets van dit alles: het draait om de foto’s.

VSCO Cam update voegt ook nieuwe functies toe

Daarnaast is het vanaf nu mogelijk om foto’s automatisch op te slaan in je fotorol, in te zoomen bij het bekijken van foto’s en een betere cropping-tool. Al met al een prima update die de fotoliefhebbers zullen kunnen waarderen!

VSCO

Visual Supply Company

Gratis via App Store
VSCO
VSCO
VSCO
VSCO

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.