Whaudio: vreemde geluiden raden op je iPhone
Roel van Hout

Goed nieuws voor wie nog wel eens met warme gevoelens terugdenkt aan hoorspelen van vroeger: de makers van de app Whaudio hebben geprobeerd dit nostalgische entertainment geschikt te maken voor 2013. In Whaudio is het de bedoeling dat je elkaars zelf opgenomen geluiden gaat raden.

Meedoen kan via je Facebook-account, maar is ook mogelijk door je naam in de app zelf in te vullen. Vervolgens kun je aan de slag: neem een geluid op, en laat je vrienden raden om wat voor geluid ze denken dat het gaat. Wie denkt dat hij of zij het weet, kan dit intikken en naar jou sturen: jij bepaalt of ze het bij het rechte eind hebben. Je bent vrij in de keuze van je geluid, en kunt het dus zo moeilijk maken als je wil.

Elkaars geluiden raden in Whaudio

WhaudioJe kunt natuurlijk ook de geluiden van je vrienden gaan raden. Mocht je daar echt niet uitkomen, dan kun je de opnemer van het geluid altijd vragen om een hint. Dat kost je echter wel ‘credits’. Deze kun je verdienen door veel te spelen, maar ze zijn ook sneller verkrijgbaar als in-app aankoop.

Met de credits kun je ook de mogelijkheid om langere geluiden op te nemen vrijkopen. Het aantal geluiden dat je kunt bewaren is op deze manier eveneens uit te breiden. Daarnaast beloven de makers dat ze binnenkort speciale effecten aan de app toevoegen. Whaudio heeft een gratis proefversie, maar deze is enkel en vooral bedoeld om te laten zien hoe het opnemen en raden werkt: meer is er niet in uit te proberen. 0,89 eurocent is echter een kleine investering voor een leuk spel.

[app 539900412]

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.