Vouwen en matchen in puzzelspel Folt

Rutger Otto
30 mei 2014, 13:54
1 min leestijd
Vouwen en matchen in puzzelspel Folt

Het nieuwe iOS-spel Folt biedt ruimt 150 levels waarin je de puzzels grotendeels zelf vormgeeft door steeds vierkantjes open te vouwen in één van de vier richtingen.

Lees verder na de advertentie.

Dat klinkt waarschijnlijk ingewikkelder dan dat het daadwerkelijk is. Folt is een retestrak vormgegeven app in de stijl van iOS 7. Per level krijg je een leeg, wit vlak voor de kiezen en één gekleurd vierkant. Veeg naar links, rechts, boven of beneden en het vierkantje vouwt zich als het ware open, zodat er twee vierkanten naast elkaar liggen. Soms in dezelfde kleur, soms in een andere kleur.

Verfrissend puzzelspel

gameplay

Heb je drie kleuren aaneengesloten, dan verdwijnen ze, waarmee je ruimte maakt voor nieuwe vierkantjes. Zo kun je eindeloos doorgaan, maar per level krijg je missies. Zo moet je bijvoorbeeld 20 keer een combinatie maken of diamanten verzamelen. Die diamanten zijn verspreid over het grid en vastgeplakt op een vierkant van een bepaalde kleur. Niet alleen moet je dan een pad vormen naar de diamanten, maar deze ook aansluiten op twee dezelfde vierkanten.

Er zijn in totaal 155 levels te spelen. Fijn en verfrissend daarbij is dat je niet gestoord wordt door eventuele koppeling aan Facebook of dat je sterren moet verzamelen. Er zijn wel in-app aankopen aanwezig. Zo is de level-modus gratis te spelen, maar betaal je voor een endless-modus, waarbij je oneindig door kunt gaan om highscores te halen, 89 cent. Ook kun je power-ups kopen, zoals meer levens of een extra vierkantje in het preview-schermpje. Normaal gesproken kun je zien welke drie kleuren vierkanten in de volgende zetten komen, na betaling van 3,59 euro kun je er vier zien.

Download Folt

Je kan dit fijne puzzelspel gratis downloaden in de App Store. Daarvoor heb je iOS 5 of hoger nodig en 28,3 MB aan vrije opslagruimte op je iDevice.

Folt

Nonverbal

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Folt
Folt
Folt
Folt
Folt
Folt
Folt
Folt
Folt
Folt
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu