Voorlopig geen uitzending gemist op iPhone

Redactie
18 december 2008, 20:34
1 min leestijd
Voorlopig geen uitzending gemist op iPhone

Woensdag heeft de publieke omroep een applicatie, én een mobiele website van Uitzending Gemist gelanceerd. De applicatie is alleen beschikbaar voor het Windows Mobile, en Symbian platform, en is dus niet op de iPhone beschikbaar. Hier zegt de publieke omroep mee bezig te zijn, maar het zal voorlopig nog niet uitkomen.

Lees verder na de advertentie.

Volgens Michael Plein is het niet ondersteunen van streaming video, de reden van het ontbreken van Uitzending Gemist op de iPhone: ”De iPhone ondersteunt van huis uit geen streaming video, dus moet de video via progressieve download worden binnengehaald”. Ook schijnt het juridisch niet helemaal te mogen, en zegt Plein dat als streaming video op de iPhone beschikbaar komt, Uitzending Gemist ook komt.

Alternatieven

Er zijn inmiddels gelukkig wel alternatieven voor Uitzending Gemist beschikbaar:

Mobinews, de applicatie waarmee je onder andere het Journaal, Man Bijt Hond, en Top Gear kunt bekijken. Het enige minpunt van deze applicatie is dat het alleen via WiFi werkt, omdat gebruik van het 3G netwerk niet door Apple wordt toegestaan.

iPhoneSpot, een webapplicatie waarmee je ook het Journaal, Jiskefet, en dergelijke kunt bekijken. Deze applicatie werkt gewoon via Safari, en dus ook via het 3G netwerk.

Via: Tweakers

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's