Voorlopig geen uitzending gemist op iPhone

Woensdag heeft de publieke omroep een applicatie, én een mobiele website van Uitzending Gemist gelanceerd. De applicatie is alleen beschikbaar voor het Windows Mobile, en Symbian platform, en is dus niet op de iPhone beschikbaar. Hier zegt de publieke omroep mee bezig te zijn, maar het zal voorlopig nog niet uitkomen.

Volgens Michael Plein is het niet ondersteunen van streaming video, de reden van het ontbreken van Uitzending Gemist op de iPhone: ”De iPhone ondersteunt van huis uit geen streaming video, dus moet de video via progressieve download worden binnengehaald”. Ook schijnt het juridisch niet helemaal te mogen, en zegt Plein dat als streaming video op de iPhone beschikbaar komt, Uitzending Gemist ook komt.

Alternatieven

Er zijn inmiddels gelukkig wel alternatieven voor Uitzending Gemist beschikbaar:

Mobinews, de applicatie waarmee je onder andere het Journaal, Man Bijt Hond, en Top Gear kunt bekijken. Het enige minpunt van deze applicatie is dat het alleen via WiFi werkt, omdat gebruik van het 3G netwerk niet door Apple wordt toegestaan.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

iPhoneSpot, een webapplicatie waarmee je ook het Journaal, Jiskefet, en dergelijke kunt bekijken. Deze applicatie werkt gewoon via Safari, en dus ook via het 3G netwerk.

Via: Tweakers

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.