Volledige PC op je iPhone; Gratis Remote Desktop
Redactie

De meeste mensen die in het bezit van een iPhone zijn beschikken vaak ook over een computer. Als je functies die alleen je PC kan uitvoeren op je iPhone wilt zien is ‘Gratis Remote Desktop’ echt wat voor jou.

We kennen ze allemaal wel, websites, functies, plugins en programma’s die alleen je computer kunnen draaien. Toch is je computer weer niet zo mobiel en gemakkelijk te bedienen als je iPhone of iPad, de oplossing om je computer te kunnen bedienen en zien vanaf je iPhone of iPad heet Gratis Remote Desktop.

Bediening

De bediening en installatie van de applicatie gaat eenvoudig. Je installeert een driver op je computer, vervolgens start je de applicatie op je iPhone en alles is geregeld. Je kunt klikken, je muis bewegen via de touchscreen en typen via het toetsenbord wat je handmatig omhoog moet laten komen.

Je kunt via multitouch in en uit zoomen om zo het beeld van de computer naar jou wensen aan te passen.

Altijd al je Windows PC willen bedienen vanaf je iPhone of iPad? Dan is Gratis Remote Desktop een goede optie om is te proberen. Je hebt minimaal Windows XP nodig.

Voor de Mac gebruikers die deze mogelijkheid ook wel zien zitten is er de applicatie ‘Aansluiten op de Mac.’De app voor Mac is van dezelfde maker en werkt in principe ook hetzelfde qua gebruik en installatie.

 

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.