Voetbal Inside-app: nagenieten met de derde helft
Redactie
Voetbal Inside

Voetbal Inside

Gratis

Onze score

7,5

Sinds VI niet meer staat voor Voetbal International maar voor Voetbal Inside moest de tv-show ook met een eigen app op de proppen komen. Deze is vandaag onder de naam Voetbal Inside gelanceerd in de App Store.

De app van Voetbal Inside is te downloaden voor de iPhone, de iPad en de Apple Watch. De app biedt naast nieuws en voetbaluitslagen ook eigen videocontent, gemiste uitzendingen en manieren om actief mee te doen aan een uitzending van het voetbalprogramma. Er is zelfs een derde helft.

Voetbalnieuws en meer

Een groot deel van de app is logischerwijs ingeruimd voor voetbalnieuws. Evenveel, zo niet meer, aandacht is er echter ook voor video’s. In deze vlogs zijn onder meer vaste deelnemers van het tv-programma Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp te zien. Ook video’s van het YouTube-kanaal van Voetbal Inside komen terug.

Dankzij een koppeling met RTL XL is het mogelijk om fragmenten en volledige uitzendingen van het programma te bekijken. Daarnaast biedt de app de mogelijkheid enkele voetbalwedstrijden live te bekijken, wanneer RTL de rechten voor deze wedstrijden in handen heeft. Voorbeelden hiervan zijn de Europa League-wedstrijden van Ajax, AZ en FC Groningen.

Verder is een duidelijke link met het tv-programma gemaakt in de app. Zo kun je tijdens de uitzending vragen stellen aan de analysten, reageren op een poll of een stem uitbrengen voor de Speler van de Week die iedere week gekozen wordt. Ook nieuw is ‘de derde helft’, waar men achter de schermen verder praat over populaire onderwerpen in de voetbalwereld.

De content van de Apple Watch-app is (natuurlijk) iets beperkter. De native app voor watchOS 2 bevat twee opties: het nieuws en de uitslagen uit de Nederlandse Eredivisie, Jupiler League en de Champions League en Europa League. De app is gratis in gebruik, weegt 18,8MB en vereist iOS 8 of hoger voor de installatie.

Voetbal Inside

RTL Nederland Interactief B.V.

9 (589 reviews)
Gratis via App Store

Voetbal Inside
Voetbal Inside
Voetbal Inside
Voetbal Inside

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.