Vodafone Call+ toont urgentie, onderwerp en foto’s bij telefoongesprekken
Redactie

Call+ is een nieuwe iOS-app van Vodafone die het mogelijk maakt voor gebruikers om informatie te delen voor, tijdens en na een telefoongesprek met behulp van Message+. Gesprekken moeten hierdoor minder vaak afgewezen worden.

Vodafone Call+ en Message+ werken samen

De app werkt door middel van Rich Communication Services. RCS maakt het onder meer mogelijk om multimedia te delen tijdens een telefoongesprek. Op dit moment biedt alleen Vodafone hier ondersteuning voor aan in Nederland. Call+ is daardoor alleen te gebruiken met andere Vodafone-gebruikers. De app is daarnaast geïntegreerd met Message+, Vodafones eigen berichtendienst, om de extra informatie aan te bieden.

De dienst maakt het mogelijk om voor, tijdens en na het telefoongesprek onder meer foto’s, video’s en locatie te delen. Zo kan van tevoren vermeld worden waar je over belt, kun je aangegeven hoe urgent je telefoontje is of laten zien vanaf waar je belt. Vodafone verwacht dat deze extra informatie ervoor zorgt dat een telefoongesprek eerder aangenomen wordt.

Het gesprek gaat niet via de gebruikers databundel, maar via de belminuten. De informatie die gedeeld wordt loopt echter wel via de databundel. Is het een videogesprek, dan loopt het geluid via de bel- en de videobeelden via de databundel.

Vodafone Call+ downloaden voor iOS

Vodafone Call+ is beschikbaar voor iOS en Android. De app vereist iOS 7 of hoger en minimaal 6,7MB aan vrije opslagruimte.


Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.