Vlingo: Spraakbesturing voor je iPhone

Redactie
15 december 2008, 20:00
1 min leestijd
Vlingo: Spraakbesturing voor je iPhone

Waarom ‘tikken’ wanneer je ook kan praten, is de slogan van een nieuwe applicatie voor de iPhone. Vlingo stelt je instaat om je iPhone te bedienen door gebruik te maken van je stem, en wat werkt dat goed.

Programma’s om stem om te zetten in tekst bestaan al langer.  Het bekendste voorbeeld hiervan is dragon naturally speaking voor de pc. Hoewel al deze programma’s een klein vermogen kosten, is Vlingo helemaal gratis.

Met spraak je iPhone besturen

Met de applicatie is het mogelijk om toegang te krijgen tot de meest gebruikte functies van de iPhone. Waaronder: Bellen, sms’en, e-mailen, notities en nog veel meer. Dit allemaal gestuurd door een prettige en gebruiksvriendelijke interface.  Het enige minpunt aan de applicatie, is dat hij enkele in het Engels beschikbaar is.

Conclusie Vlingo

Mijn conclusie is dan dus ook dat dit een geweldige applicatie is, en op geen enkele telefoon zou mogen ontbreken.  Hoewel het programma wat moeite had om sommige zinnen van mij om te zetten in teksten, wat overigens ook met mijn belabberde Engelse uitspraak te maken zou kunnen hebben, is het programma over het algemeen prima instaat om spraak om te zetten in tekst.

Lees verder na de advertentie.

Vlingo iPhone applicatie – Demo video

http://www.youtube.com/watch?v=qOaXSrA64Uo

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's