VLC voor iPhone terug in App Store
Wouter Nijsen

De iPhone-app voor de bekende mediaspeler VLC is terug in de App Store. Eerder werd VLC voor iPhone verwijderd vanwege het toepassen van niet toegestane licenties.

De makers van VLC hebben nu namelijk gekozen voor de mplv2- en gpl-licentie te gebruiken. Eerder gebruikten ze nog een gpl-licentie die in strijd zou zijn met de voorwaarden van Apple.

VLC voor iPhone is vooral een handige alleskunner, die op bijna alle iOS-apparaten zelfs 1080-bestanden vlekkeloos afspeelt. Alleen op echt oude iOS-apparaten hapert de app bij dit formaat.

Daarnaast is het op verschillende manier mogelijk om je videobestanden af te spelen. Zo is het mogelijk om video’s direct vanaf een internetpagina te downloaden of te streamen vanaf een pc, en kun je bestanden vanuit Dropbox streamen of downloaden.

VLC voor iPhone is veelzijdig

Tijdens het afspelen zijn er bovendien enkele instellingen aan te passen, zoals de gammawaarde, helderheid en verzadiging. De app is wel alleen te gebruiken vanaf iOS 5.1. Let er daarnaast op dat je de goede versie van de app te pakken krijgt: met een zoekopdracht als ‘vlc’ krijg je veel alternatieven, maar VLC for iPhone is de enige download die je in dit geval wilt hebben.

VLC for Mobile

VideoLAN

2 (1 reviews)
Gratis via App Store
VLC for Mobile
VLC for Mobile
VLC for Mobile
VLC for Mobile
VLC for Mobile
VLC for Mobile

Via: The Next Web

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.