De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Videospeler VLC is terug op iOS maar biedt meer van hetzelfde

Rutger Otto
28 februari 2015, 15:25
2 min leestijd
Videospeler VLC is terug op iOS maar biedt meer van hetzelfde

De VLC-app is eindelijk terug in de App Store, na een afwezigheid van enkele maanden. De zeer fijne videospeler kent een uitgave op verschillende platformen maar verder is er (gelukkig) niet veel veranderd.

Lees verder na de advertentie.

VLC voor iOS

vlc voor ios

VLC verscheen een paar weken terug al voor sommige gebruikers in de App Store, maar de meeste mensen wachtten op de officiële rerelease van de app. Die is er nu met versie 2.4.1 komen. Iedereen die de video-app al eerder gebruikte, zal zien dat er weinig vernieuwing is doorgevoerd. Wel heeft maker VideoLAN het moment aangegrepen om VLC voor verschillende platformen uit te brengen. Zo is hij er nu tegelijk voor Android, Windows Phone en iOS.

Zijn er dan helemaal geen verbeteringen in de iOS-app te vinden? Jawel, maar een klein aantal. Zo is er nu ondersteuning voor de grotere schermen van iPhone 6 en iPhone 6 Plus en kan de update externe ondertiteling in het bestand weergeven. Ook is er nu naast Dropbox- ook Google Drive-ondersteuning en draait de app soepeler en stabieler.

Handige video-app

Handig aan VLC is dat je bestanden gemakkelijk via een kabeltje aan de Mac of gewoon via Wifi kan overzetten. Daarnaast is het niet alleen op de computer een zeer populaire app, maar was dat het op iOS ook altijd. De videospeler is zo goed omdat hij veel verschillende videoformaten ondersteunt. Ook de VLC-apps voor OS X, Windows en Linux hebben overigens een update gehad waardoor alles weer gesmeerd loopt.

Ondertussen werkt VideoLAN aan versie 3.0 van de app. Daarmee wordt het onder meer mogelijk om je video’s op VLC met Chromecast naar je tv te streamen. Naar verluidt komt eerst nog versie 2.5 uit, wat een nieuwe app is die je weer apart in de App Store dient te downloaden.

Download VLC voor iOS

VLC is te downloaden voor iOS 6.1 of nieuwer. Voor de installatie heb je 47,1MB nodig.

VLC media player

VideoLAN

Gratis via App Store

VLC media player
VLC media player
VLC media player
VLC media player
VLC media player
VLC media player
VLC media player
VLC media player
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu