VLC-update voegt split screen en Touch ID toe
Erwin Vogelaar
VLC for Mobile

VLC for Mobile

Gratis

Onze score

8

De nieuwe versie van populaire video-app VLC voegt nieuwe functies voor iOS 9 toe. De Apple TV-versie komt binnenkort.

VLC split screen

Met de nieuwste versie van de veelzijdige video-app VLC is het mogelijk om op een nieuwe iPad video’s te kijken terwijl je wat anders doet. De nieuwe versie voegt namelijk split screen-functionaliteit toe. Je kunt dit nu gebruiken op de iPad Air 2, iPad Pro en iPad mini 4 met de nieuwste versie van de app. Tevens kun je vanaf nu VLC unlocken via Touch ID.

VLC split screen

Even leek het er op dat met deze update VLC ook beschikbaar was voor de Apple TV. VLC had dit eerder aangekondigd en in de release notes voor deze update stond ook mooi bovenaan “Added new app for the 4th gen. Apple TV”. Deze zin is echter snel weer weggehaald. VLC stelt dat Apple TV-app echter “soon” beschikbaar zal zijn. Nog heel eventjes geduld dus.

Nu moeten we het eerst nog doen met de update voor iOS en watchOS. Voor watchOS is de app namelijk ook geüpdatet om watchOS 2 te ondersteunen. Via je Apple Watch kun je VLC besturen als een soort afstandsbediening op je pols.

VLC downloaden

Sinds de nieuwe versie is het niet meer mogelijk om met iOS 6.1 video’s te kijken. Je hebt nu minimaal iOS 7.0 nodig om VLC te kunnen draaien. De app is gratis en vraagt om 53,6MB vrije ruimte. Downloaden kan in de App Store via onderstaande link.

VLC for Mobile

VideoLAN

7 (19 reviews)
Gratis via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.