Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

VLC Media Player is uit de App Store verwijderd

Redactie
8 januari 2011, 19:00
1 min leestijd
VLC Media Player is uit de App Store verwijderd

Apple heeft vandaag de populaire applicatie ‘VLC Media Player’ uit de App Store gehaald na een klacht. De ontwikkelaar die de opensource software heeft gebruikt voor een applicatie, heeft namelijk onbewust de regels overtreden. De regels van de App Store staan namelijk recht tegenover de regels van de opensource software, en dus was de klacht gegrond.

VLC Media Player

Lees verder na de advertentie.

VLC Media Player was een applicatie waarmee je gemakkelijk allerlei soorten video’s kon bekijken op de iPhone, iPod touch en iPad. Normaal gesproken moet je video’s converteren naar een toegestaan bestandsformaat om deze op een iOS-apparaat te zetten, maar VLC Media Player bevatte software om veel bestandsformaten af te kunnen spelen. Een film op de iPhone zetten kostte dus veel minder tijd door de applicatie.

Streams

VLC Media Player was één van de enige applicaties waarmee je tv-streams kon openen. Vaak had je hiervoor wel gebruikersnamen en wachtwoorden nodig van je tv-aanbieder, maar dat mocht de pret niet drukken. Een voorbeeld van een stream zonder wachtwoord was de stream van 3fm Serious Request. Deze streams zijn op dit moment met nog geen enkele andere applicatie te openen.

Alternatieven

Op dit moment zijn er weinig alternatieven voor de slimme media-speler. Er zijn enkele applicaties die vreemde videoformaten kunnen afspelen, maar geen enkele applicatie kan zoveel afspelen als VLC Media Player. Het is dus te hopen dat er snel weer een soortgelijke applicatie in de App Store verschijnt.

Als je de applicatie al op je iOS-apparaat hebt staan, zal deze gewoon blijven werken. Helaas kan de ontwikkelaar de applicatie niet meer van updates voorzien, en dus kan het zo zijn dat de applicatie niet meer werkt als Apple een grote iOS-update uitbrengt.

Via TUAW

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu