De eerste 4K video-app in de App Store kost 900 euro

Rutger Otto
15 september 2014, 11:45
2 min leestijd
De eerste 4K video-app in de App Store kost 900 euro

Heb je een iPhone 5S, wil je video’s in 4K schieten en zwem je in het geld? Dan is de app Vizzywig wat je zoekt.

Lees verder na de advertentie.

Met Vizzywig van i4software kun je 4K (ultra hd) video’s maken en uitbrengen. Het is de eerste app die dat mogelijk maakt voor de iPhone 5S. Je hebt daarvoor dus wel een iPhone 5S nodig en iOS 7. De app werkt vooralsnog niet meer als iOS 8 straks uitkomt. Om hem te blijven gebruiken kunnen bezitters van de app het besturingssysteem van Apple dus niet updaten. Oeps, slik – en dat voor 900 euro. Geen grap.

Vizzywig maakt foto’s

vizzywig 4k

Korte uitleg: Vizzywig maakt niet echt 4K video’s. In plaats daarvan schiet het 24 foto’s per seconde, die daarna tot een video in 4K worden samengevoegd. Daarvoor gebruikt de camera de burst-modus van de iPhone 5S. In iOS 8 zit eveneens een burst-modus, maar die maakt ‘slechts’ maximaal tien kiekjes per seconde. En dat is te weinig om er een video in 4K van te maken.

Vizzywig maakt slim gebruik van de iPhone 5S camera en zorgt dat de telefoon video’s in ultra hd kan maken, al is de smartphone daar eigenlijk niet voor bedoeld. Het heeft enkele pluspunten wanneer je op deze manier filmt. De video’s worden namelijk meteen geschoten met de volledige 8 megapixel sensor, zodat je geen enkele kwaliteitsverlies hebt. Behoorlijk knap, wanneer je bedenkt dat Vizzywig 4K filmt met een snelheid van 72MB per seconde en dat de iPhone 5S dat aankan.

vizzywig 4k

In de videobewerker van de app is het mogelijk om elke afzonderlijke foto aan te passen . Daarnaast kun je overgangseffecten toepassen, titelkaarten toevoegen, rollende aftiteling erbij zetten en de video uploaden naar YouTube. Alles zonder kwaliteit te verliezen; een complete videobewerker in je broekzak. Maar als je foto’s maakt, heb je dan wel geluid? Ja, want de app neemt audio apart op en synchroniseert die vervolgens onder het filmpje.

Vizzywig 4K app downloaden

En dan de prijs. Apple heeft de app goedgekeurd mét het prijskaartje van 899,99 euro. Een enorme smak geld, zeker voor een app die niet werkt als je deze week overschakelt naar iOS 8. Daarmee is Vizzywig 4K eigenlijk alleen geschikt voor professionele (mobiel)fotografen en videomakers. i4software hoopt dat het limiet van 10 frames per seconde in iOS 8 slechts een bug is, zodat de app in de toekomst een update kan krijgen.

De Vizzywig 4K app is te koop in de App Store. Een iPhone 5S en iOS 7 zijn benodigd voor installatie.

Vizzywig: Record & Edit Videos

i4software

Gratis via App Store

Vizzywig: Record & Edit Videos
Vizzywig: Record & Edit Videos
Vizzywig: Record & Edit Videos
Vizzywig: Record & Edit Videos
Vizzywig: Record & Edit Videos
Vizzywig: Record & Edit Videos
Vizzywig: Record & Edit Videos
Vizzywig: Record & Edit Videos
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu