De 5 beste virtual reality-apps voor de iPhone

Rutger Otto
13 oktober 2015, 15:22
3 min leestijd
De 5 beste virtual reality-apps voor de iPhone

Met de nieuwe Cardboard-brillen van Google worden ook grotere telefoons zoals de iPhone 6(S) en iPhone 6(S) Plus ondersteund. Wij zochten de vijf tofste virtual reality-apps voor iOS.

Lees verder na de advertentie.

De 5 beste virtual reality-apps voor iOS

Virtual reality staat nog in de kinderschoenen, maar de eerste mogelijkheden om het met je iPhone te ervaren staan al in de App Store. Hiervoor heb je wel een vr-bril nodig. Google biedt daarvoor een goedkope oplossingen met Cardboard, een kartonnen bril die je voor niet al te veel geld via Google kunt bestellen. Maar wat moet je ermee? Hieronder zetten we vijf apps op een rijtje.

Google Street View

Google LLC

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Google heeft zijn Street View-app vernieuwd en daar Cardboard-ondersteuning aan toegevoegd. Daar wordt de app in één klap veel beter van. Het was al mogelijk om vrijwel overal ter wereld om je heen te kijken met de 360 graden-foto’s van Google, nu kun je ze ook in virtual reality bekijken. Het zijn nog steeds 360 graden-foto’s, maar de iPhone registreert je beweging, waardoor je vrij om je heen kunt kijken. Een druk op de knop van Cardboard zorgt dat je kunt doorlopen. Zo ontdek je complete steden en plekken alsof je erbij bent.

Download Google Street View in de App Store (gratis)

Within VR

Within Unlimited, Inc.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Vrse is misschien wel de beste virtual reality-app die nu op iOS beschikbaar is. De app biedt een aantal video’s die speciaal voor vr gemaakt zijn. Zo kun je zien hoe een kunstwerk in New York tot stand komt, een Q&A van Jerry Seinfeld bijwonen of een filosofische film over het leven bekijken. Wat Vrse vooral goed doet, is dat het mooie verhalen weet te vertellen op een manier die echt bij virtual reality past. De films zijn allemaal gratis, maar verschillen wel in grootte (het aantal MB’s).

Download Vrse in de App Store (gratis)

Discovery VR

Discovery Communications

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Ook Discovery biedt gratis video’s in virtual reality. De camera’s van Discovery nemen je mee onder water tussen de haaien of laten je wel heel dicht bij olifanten in het wild komen. De video’s zijn niet van heel scherpe kwaliteit, maar werken wel als VR-ervaring.

Download Discovery VR in de App Store (gratis)

DinoTrek VR Experience

Geomedia, Inc.

€ 0,99 via App Store

Dinotrek is een toffe korte video, die gericht is op kinderen die dino-fan zijn. In dit 3D-geanimeerde filmpje loop je als het ware door de prehistorie. Allerlei dino’s kruisen je pad, waaronder T-Rexen en Pterosauriërs. De video duurt niet heel lang, maar is een soort achtbaanrit door dino-land. De makers werken momenteel aan een science fiction VR-filmpje.

Download Dinotrek VR in de App Store (gratis)

House of Terror VR

Lakento

Gratis via App Store

De naam House of Terror zegt al genoeg. Dit is een spookhuis in virtual reality, en eentje die niet voor tere zieltjes is. In de app word je in een vervallen huis gezet waar je doorheen moet lopen en puzzeltjes moet oplossen. De knop op de Cardboard zorgt dat je de kant op loopt die je op kijkt en zo maak je bijvoorbeeld ook deuren open. House of Terror toont dat games in VR met een smartphone best goed werken. De game is overigens best eng, vooral omdat er enkele jumpscares in zitten die zeker in virtual reality best heftig zijn. Je bent gewaarschuwd.

Download House of Terror in de App Store (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu