Tip: Download nu je Vine-video’s voordat de app vandaag verdwijnt

17 januari 2017, 11:41
1 min leestijd
Tip: Download nu je Vine-video’s voordat de app vandaag verdwijnt
Vine Camera

Vine Camera

Gratis

Video-app Vine verandert vandaag in Vine Camera. Als je jouw Vine-video’s dus wilt bewaren, is dit het moment om de filmpjes op te slaan. Wij laten zien hoe een Vine video downloaden in zijn werk gaat.

Lees verder na de advertentie.

Vine video downloaden: zo doe je dat

In december werd bekend dat Twitters videodienst Vine haar deuren zou sluiten. Aangeraden werd je video’s uiterlijk op 17 januari handmatig op te slaan, zodat ze niet verloren gaan. Later werd bekend dat Vine niet helemaal zou verdwijnen, maar de overstap maakt naar Vine Camera.

Vine video downloaden

Wat voor invloed dit heeft op je archief met Vine-video’s is niet duidelijk. Daarom raden we aan om vandaag al je filmpjes die je wil bewaren handmatig op te slaan. Dit kun je doen via de Vine-app voor iOS of de webversie van de dienst. Afzonderlijke clips kun je handmatig selecteren, al is het voor fanatieke Vine-gebruikers handiger om een downloadlink op te vragen. Dit doe je via onderstaande stappen.

  1. Open Vine en log in met je account;
  2. Ga naar je profiel;
  3. Tik op ‘Bewaar video’s’ onder je avatar;
  4. Kies ‘Bewaar in fotobibliotheek’ of ’email me a download link’.

Deze verschijnt in je mailbox en laat je direct al je uploads tegelijk downloaden. Onthoud wel dat de downloadlink maximaal 72 uur beschikbaar is. In de loop van de dag zal Vine Camera de Vine-app vervangen. Deze app doet grotendeels wat Vine al deed: het maakt het makkelijk om korte video’s op te nemen, waarbij je zelf bepaalt wanneer je de opname pauzeert en weer hervat. De uploadknop naar Vine is alleen verdwenen. In plaats daarvan kun je jouw creatie delen op Twitter of opslaan in je camerarol.

Vine Camera

Vine Labs, Inc.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu