Vine maakt video-app Vine Kids speciaal voor kinderen
Rutger Otto

Dankzij Vine Kids kunnen ook kinderen de zes-seconden-filmpjes van Vine kijken. De app biedt een omgeving die helemaal veilig en vriendelijk is voor een jonger publiek.

Vine Kids

Vine Kids haalt de filmpjes van de reguliere Vine-app, maar alleen de content die echt geschikt is voor kinderen. Bij het openen van de app merk je al dat kids de doelgroep zijn, want gebruikers worden begroet door mooie kleurtjes en simpele poppetjes die de vierkante video’s in hun handen houden.

Door naar opzij te vegen, kunnen kinderen een volgende video bekijken. Elke keer verandert de achtergrondkleur en het poppetje dat het filmpje vasthoudt. Tik je op het scherm, dan maakt het een grappig geluidje.

vine kids

Het idee

Vine maakte de nieuwe app op zijn blog bekend. Dit is wat het bedrijf schrijft over het idee:

“Het idee kwam van één van mijn collega’s die zei dat zijn twee-jarige dochter zo van Vine hield – hij wou alleen dat er een aparte app was waarmee ze Vines kon bekijken die geschikt waren voor haar leeftijd. Tijdens Hack Week, een project buiten onze dagelijkse werkzaamheden, hebben twee mensen precies dat gemaakt.”

Vine is het videoplatform van Twitter, waarmee gebruikers filmpjes van maximaal zes seconden kunnen uploaden, die dan steeds herhaald worden. Met Vine Kids hoeven ouders niet meer bang te zijn dat kinderen tegen content aanlopen die niet voor hen geschikt is. Onder de Kids-video’s vind je voornamelijk katten, honden, tekenfilmpjes en stop-motion. Kinderen kunnen niemand volgen, geen video’s delen, alleen maar kijken.

Download Vine Kids

Vine Kids is te downloaden voor iOS 7 of nieuwer. Er is 19,9MB aan vrije opslagruimte nodig om de app te kunnen installeren.


Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.