Vine kanalen toegevoegd in update
Roel van Hout

Sinds Instagram ook video ondersteunt, is het aantal Vine-video’s drastisch teruggelopen. De video-app hoopt daar nu verandering in te brengen met een grote update. Vanaf nu zijn er 15 verschillende Vine kanalen.

Vine kanalenDe 15 Vine kanalen maken het mogelijk om je video’s op thema te rangschikken, en ook Vine’s van andere gebruikers op thema terug te zoeken. Daarbij kun je denken aan bijvoorbeeld comedy, muziek of natuur.

Daarnaast is het delen van je favoriete Vine’s met één tik mogelijk. Ook kun je je eigen video’s op privé zetten, en zelf kiezen wie die nog kan zien door hen toestemming te verlenen wanneer ze je volgen. Geheel volgens het principe van beschermde Twitter-accounts dus.

Een andere belangrijke toevoeging is het nieuwe ‘focus’-gereedschap, voor scherpere video’s. Vine heeft zich hierbij ongetwijfeld laten inspireren door Instagram, dat een ingebouwde stabilisator genaamd ‘Cinema’ voor het nemen van video’s kent.

Vine kanalen moeten redding brengen

Bij Vine kregen ze het ongetwijfeld een beetje benauwd toen ze zagen hoe weinig Vine’s er nog maar werden gedeeld sinds video in Instagram beschikbaar werd gesteld. Vine hoopt mensen nu weer terug te lokken met deze verbeteringen.

Dat zoveel mensen zijn overgestapt is te verklaren door de veel uitgebreidere functionaliteit van video in Instagram. Ten eerste zijn de filmpjes op Instagram met 15 seconden twee keer zo lang als die in Vine. Voor enkelen te lang, maar voor veel meer – zo blijkt – een welkome aanvulling. Daarnaast is het met video in Instagram het mogelijk om, tenzij je in één keer schiet, fragmenten uit je filmpjes te verwijderen en opnieuw op te nemen.

Zowel de app als update zijn gratis, dus probeer ze vooral uit!

Vine Camera

Vine Labs, Inc.

3 (57 reviews)
Gratis via App Store
Vine Camera
Vine Camera
Vine Camera
Vine Camera

Via: 9to5Mac

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.