Vine toont nu ook filmpjes als je offline bent
Rutger Otto
Vine Camera

Vine Camera

Gratis

De Vine-app heeft een nieuwe update gekregen voor iOS, waarmee de zes-seconden-filmpjes ook offline bekeken kunnen worden. Daarnaast is de dienst een stuk sneller.

Vine-app update

Vine, de video-app van Twitter, heeft een update uitgerold waardoor de dienst veel sneller moet werken. Filmpjes worden voortaan gedownload als er wel een internetverbinding is, ook als de app niet is geopend. Ben je dan even offline, dan kun je de video’s alsnog bekijken.

Om dat te kunnen bewerkstelligen maakt Vine de video’s kleiner in formaat. De app maakt daarvoor gebruik van een betere compressie. Op die manier zal de kwaliteit niet minder worden, maar verbruiken de video’s wel minder data om te openen en te bekijken.

Automatisch verversen uitschakelen

Hoewel Vine op die manier data bespaart, downloadt het wel continue filmpjes, ook als je de app niet open hebt staan. Dat betekent dat het uiteindelijk toch meer data kan kosten, het is namelijk niet bekend of Vine alleen gebruikmaakt van het wifi-netwerk. Ben je er niet gerust op, dan kun je het automatisch verversen uitzetten. Ga hiervoor naar Instellingen op iOS en scroll helemaal omlaag tot je Vine tegenkomt. Tik daarop en zet het schuifje achter ‘Ververs apps op de achtergrond’ uit.


In bovenstaande Vine is te zien dat de app wel degelijk sneller wordt van de functie, zelfs in vliegtuigmodus. Goed nieuws voor de grootgebruikers van Vine, want nu kun je de korte filmpjes zelfs bekijken als je in de metro zit en je verbinding valt weg.

Vine downloaden

Vine is gratis te downloaden voor iOS 7 of nieuwer. Voor installatie is 26,7MB aan vrije opslagruimte nodig op je apparaat.

Vine Camera

Vine Labs, Inc.

3 (57 reviews)
Gratis via App Store

Vine Camera
Vine Camera
Vine Camera
Vine Camera

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.