Vind via je iPhone overal een slaapplaats met de CouchSurfing app
Redactie

De website Couchsurfing bestaat al lange tijd, maar nu is er eindelijk ook een CouchSurfing app voor je iPhone beschikbaar gekomen. Zo kun je overal ter wereld met je iPhone een slaapplaats bij iemand thuis vinden.

Gratis slaapplek

Het doel van couchsurfing is om een gratis slaapplek bij een ander te vinden, die belangeloos een bed, bank of andere slaapplaats ter beschikking stelt. Dat kan in Engeland zijn, maar bijvoorbeeld ook in Frankrijk of Portugal. Je gebruikersprofiel moet je eerst via de website aanmaken. De applicatie is vooral handig om te kijken of je een uitnodiging hebt gekregen of een verzoek hebt ontvangen. Je kunt via de app foto’s van mensen zien, die plekken aanbieden. Ook wordt er algemene informatie beschreven en kun je een lijst met recensies van de persoon in kwestie opvragen.

CouchRequest

Via de optie CouchRequest kun je zelf een verzoek plaatsen voor een overnachting. Daarbij vermeld je op welke datum je komt en wanneer je weer van plan bent om te vertrekken. Stel jezelf voor in het verzoek, zodat de aanbieders van slaapplekken wat meer over je te weten komen. Via de pagina CouchRequest kun je als je rondreist binnengekomen aanbiedingen zien en ook verzoeken van mensen, die bijvoorbeeld bij jou willen overnachten.

De app CouchSurfing kun je gratis op je iPhone downloaden.

Couchsurfing Travel App

CouchSurfing International Inc.

9,0 (24 reviews)
Gratis via App Store
Couchsurfing Travel App
Couchsurfing Travel App
Couchsurfing Travel App
Couchsurfing Travel App
Couchsurfing Travel App

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.