Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Vimeo krijgt een knappe make-over

Rutger Otto
10 mei 2014, 11:23
1 min leestijd
Vimeo krijgt een knappe make-over

Videodienst Vimeo heeft een nieuwe lik verf gekregen. De app ziet er visueel een stuk aantrekkelijker uit, helemaal in stijl van iOS 7. Daarnaast is er ook onder het nieuwe behang aan de app gesleuteld.

Lees verder na de advertentie.

vimeo klein

Hoewel Vimeo altijd minder bekend is gebleven dan concurrent YouTube, heeft de videodienst altijd uitgeblonken op het gebied van vormgeving, zeker de versie in je browser. Nu kan de Vimeo-app voor iPad en iPhone meekomen met zijn grote broer. De app is volledig aan een visuele make-over onderworpen. Het design had door Yahoo gemaakt kunnen worden: de app is kleurrijk en plat. Helemaal aangepast voor iOS 7 dus.

Vimeo nu een stuk overzichtelijker

Het hoofdmenu van Vimeo staat in de vernieuwde app centraal. Vanuit hier kun je kiezen voor vier categorieën: my videos (waar de filmpjes staan die jij hebt geüpload), watch later (filmpjes die je in de wachtrij hebt gezet), feed (populaire video’s op Vimeo) en likes (de filmpjes die je leuk vindt). Misschien wel de belangrijkste vernieuwing in de app is echter dat video’s sneller laden.

De interface werkt super simpel en een beetje zoals mail-app Mailbox. Afhankelijk van hoever je een video opzij veegt, activeer je functies als delen, opslaan naar je watch later-lijst en meer. Als je op een video tikt, krijg je het bijschrift te zien en kun je reageren.

Vimeo standaard in iOS 7

Sinds iOS 7 is Vimeo standaard onderdeel van Apples besturingssysteem. Als je vanuit iOS 7 een filmpje wil publiceren gaat dat dan ook het makkelijkst via Vimeo. De Vimeo-app is wat dat betreft meer een app voor mensen die video’s kijken dan voor mensen die video’s maken.

Vimeo is gratis te downloaden voor apparaten die draaien op iOS 7 en hoger. Het vereist 16,8 MB vrije opslagruimte.

Vimeo

Vimeo.com, Inc.

Gratis via App Store

Vimeo
Vimeo
Vimeo
Vimeo
Vimeo
Vimeo
Vimeo
Vimeo
Vimeo
Vimeo
Vimeo
Vimeo
Vimeo
Vimeo
Vimeo
Vimeo
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu