Vimeo lanceert officiële applicatie
Redactie

Video-website ‘Vimeo’ maakt een enorme groei door op dit moment. Lange tijd vragen de gebruikers van de Youtube-concurrent al om een applicatie van de videodienst, en hier heeft het bedrijf naar geluisterd. Deze week verscheen namelijk de officiële applicatie in de App Store. Met deze software kan je video’s bekijken, maken, bewerken én uploaden.

Video’s bewerken

Vimeo heeft de eerste versie van hun applicatie gelijk groots aangepakt. Er is namelijk een uitgebreide videobewerker in de applicatie te vinden die ons doet denken aan iMovie. Met deze bewerker kan je je video’s voorzien van titels, geluiden en overgangen voordat je deze gaat uploaden naar de website.

Het uploaden van de video’s werkt erg prettig. Je kan op elk moment de upload pauzeren, zodat je je batterij bijvoorbeeld kunt sparen. Als vervolgens thuis een oplader bij de hand hebt, kan je de upload met één druk op de knop weer verder laten gaan.

De toekomst van deze video-applicatie ziet er erg rooskleurig uit. Weinig applicaties zijn namelijk bij versie 1.0 al zo uitgebreid en goed als deze. Wat zal de eerste update ons brengen?

Vimeo‘ is gratis te downloaden uit de App Store.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.