Vimeo voor iOS krijgt grote update met picture-in-picture
Wouter Nijsen
Vimeo

Vimeo

Gratis

Onze score

8

De Vimeo-app is van een grote update voorzien. De app helpt je bij het ontdekken van nieuwe video’s en ondersteunt voortaan enkele functies van iOS 9. 

Video’s ontdekken en meer

Versie 6.0 van de Vimeo-app staat nu in de App Store. De app maakt het ontdekken van filmpjes makkelijker door 16 gecureerde categorieën aan te bieden. Deze categorieën worden na het openen van de app direct bovenin getoond. Je hebt de keuze uit verschillende thema’s, zoals ‘Animation’, ‘Documentary’, ‘Sports’ en ‘Narrative’. Elke categorie bevat een flink aantal filmpjes die volgens Vimeo de moeite waard zijn om te checken. Hiermee ontdek je snel iets nieuws en hoef je niet de app door te zoeken voor een leuk filmpje om te kijken. In de video hieronder worden de nieuwe features kort uitgelicht.

Een andere vernieuwing van Vimeo 6.0 is de ondersteuning voor enkele iOS 9-functies. De applicatie is volledig compatibel met de iPad Pro en laat je picture-in-picture binnen de app gebruiken, zodat je video’s kunt verkleinen en bekijken terwijl je op zoek gaat naar een nieuwe. Daarnaast integreert Vimeo met Spotlight, waardoor je vanuit het zoekmenu van iOS naar content binnen de video-app kunt zoeken.

Een aantal kleine verbeteringen moeten ervoor zorgen dat de Vimeo-app soepeler aanvoelt en gebruiksvriendelijker oogt. Zo is het afspeelscherm iets vernieuwd, kun je sneller filmpjes uploaden en werkt de zoekfunctie sneller.

Vimeo 6.0 downloaden

De nieuwste versie van de Vimeo-app is via onderstaande link gratis te downloaden. Zorg dat je voor de installatie beschikt over 28,7MB aan vrije opslagruimte en iOS 7 of nieuwer.

Vimeo

Vimeo, LLC

Gratis via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.