De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Viki is de mooiste Wikipedia-app voor iOS

Wouter Nijsen
9 maart 2016, 12:55
2 min leestijd
Viki is de mooiste Wikipedia-app voor iOS
V for Wikipedia

V for Wikipedia

€ 1,99

Reviewscore

8,5

De nieuwe iOS-app Viki brengt Wikipedia op fraaie wijze naar je iOS-apparaat. Naast een mooie vormgeving zit de app vol met handige functies om het lezen fijner te maken.

Lees verder na de advertentie.

Wikipedia op je iOS-apparaat

De officiële Wikipedia-app is de makkelijkste manier om de online encyclopedie op iOS te gebruiken. Hoewel deze app prima werkt, ziet hij er wat verouderd uit en is hij wat functionaliteit betreft beperkt. Ben je op zoek naar een mooiere en uitgebreide Wikipedia-app, dan is Viki de moeite waard. Deze applicatie werd vorige week gelanceerd en leert je op verschillende manieren nieuwe dingen.

Meteen opvallend is de presentatie van de app. Waar de officiële Wikipedia-app wat saai en zakelijk oogt, gebruikt Viki meer kleuren, animaties en een speelser lettertype. Bij elk artikel zie je bovenin een grote afbeelding met daaronder de bekende lay-out van Wikipedia.

Belangrijk is de Nearby-functie, waarbij een kaart met daarop je huidige locatie wordt getoond. Op basis van je locatie zoekt Viki naar interessante plekken in de buurt om te ontdekken. Dit kan bijvoorbeeld een concertgebouw, museum of kerk zijn. Bij elke bezienswaardigheid toont de app hoe ver je van de betreffende plek af bent.

Uiteraard kun je ook Wikipedia doorzoeken naar een bepaald onderwerp of artikel. Onderin beeld staan knopjes om een artikel te delen (via Twitter of WhatsApp), maar het is ook mogelijk om teksten vanuit de app aan te passen. Daarnaast kun je artikelen toevoegen aan je bladwijzers en de navigatieknop gebruiken om naar een alinea te springen.

Verder ben je Viki van alle gemakken voorzien. Zo ondersteunt de app 3D Touch, waardoor je op de iPhone 6S hard op het app-icoon kunt drukken om snel acties uit te voeren. Ook werkt Viki op de Apple Watch en is er standaard Slide Over- en Split View-ondersteuning ingebouwd voor de iPad.

Viki downloaden

Al met al is Viki een hele complete Wikipedia-app die echt de moeite waard is. Via onderstaande link kun je de applicatie downloaden. Zorg dat je minstens beschikt over 10,9MB vrije opslag en iOS 9 of nieuwer.

V for Wikipedia

Raureif

€ 1,99 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu