Videobellen met Facebook Messenger kan vanaf nu in Nederland

Rutger Otto
20 mei 2015, 8:50
2 min leestijd
Videobellen met Facebook Messenger kan vanaf nu in Nederland
Messenger

Messenger

Gratis

Reviewscore

8

Facebook kondigde videobellen met Facebook Messenger al eind april aan, maar toen konden Nederlanders er nog geen gebruik van maken. Dat kan nu wel.

Lees verder na de advertentie.

Videobellen met Facebook Messenger

Videobellen met Facebook Messenger kwam op 28 april beschikbaar voor iOS-gebruikers in onder meer België, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. In Nederland moesten we er iets langer op wachten, maar na drie weken heeft de uitrol meerdere landen bereikt, waaronder Nederland.

Volgens Facebook is de functie nu bijna overal ter wereld beschikbaar. De app hoeft overigens niet geüpdatet te worden om via Messenger te videobellen. In een chatvenster is bij gebruikers vanzelf een camera-icoon verschenen. Deze staat rechtsboven in het scherm bij gesprekken, naast het telefoontje. Tik je daarop, dan wordt direct geprobeerd een video-verbinding te leggen met de ander.

Databundel

bellen met facebook messenger

De kwaliteit van een gesprek hangt af van de internetkwaliteit van gebruikers. Bij slechter bereik zal de kwaliteit minder worden. Daarnaast geeft Facebook aan wanneer de verbinding te slecht wordt om nog video te streamen, zodat je naar alleen audio kunt overschakelen.

Videobellen met Facebook Messenger maakt dus gebruik van internet. Het kost je geen belminuten, maar put wel uit je databundel. Behalve als je op wifi zit, dan kost het je alleen de reguliere maandelijkse internetkosten aan je provider en kost het je niets extra. Facebook is van plan om dat zo te houden.

Meer over Messenger

Volgens Facebook belden wereldwijd ruim 1 miljoen mensen met de videofunctie in de eerste twee dagen dat de functie eind april live was. Wereldwijd gebruiken meer dan 600 miljoen mensen de Facebook Messenger-app, in Nederland ligt dat aantal rond de 4,4 miljoen. Facebook gaat met deze videofunctie de strijd aan met Skype en FaceTime. De komende tijd zal de dienst verschillende updates doorvoeren. Zo werkt het Messenger-team aan bellen met groepen en videostabilisatie.

Lees meer over Facebook Messenger

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu