Video: Google Wave op de iPhone
Redactie

Google is sinds deze week bezig met het verspreiden van hun nieuwe dienst Google Wave. Deze nieuwe dienst brengt allerlei producten van Google bij elkaar, waardoor het een goed platform voor ontwikkelaars kan worden. Bij deze dienst komt ook een web-applicatie die vanaf een iPhone of iPod Touch bekeken kan worden.

Het grote voordeel van Google Wave is dat je realtime kan kijken wat iemand anders typt. Zo kan je zien wat bijvoorbeeld een vriend van je typt in een gedeeld document. In de iPhone web-applicatie kan je dit ook zien. Als iemand anders een nieuw document aanmaakt of een bestaand document aanpast zie je dit meteen op het scherm verschijnen.

De bovenstaande uitleg is zeer summier, maar als je Google Wave helemaal gaat uitleggen kan je een hele website ermee vullen. Om jullie toch een beeld te geven hoe het werkt en hoe het eruit ziet, kan je de onderstaande filmpjes kijken.

Preview web-applicatie:

Introductie Google Wave:

Google Wave is op dit moment alleen op uitnodiging te gebruiken.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

 • Bart

  Ik heb het idee dat als je echt de voordelen van google Wave wilt hebben, dat je gebruik moet maken van Google Docs. Dus dat betekent geen Word en Excel. Ik ben benieuwd hoeveel mensen dat op willen geven.

 • Jan van Kampen

  @bart
  Je kan als ontwikkelaar een start maken in excel/word. Hier kan je veel werk insteken. Vervolgens kan je deze uploaden naar docs … vanuit hier kan je met je contacten verder werken.

  Ik denk dat het een mengelmoes wordt van verschillende programma’s. Ideaal zou zijn als iedereen het gratis google docs gaat gebruiken, maar de realiteit zal anders zijn denk ik.

 • Ik vind het hele Gwave concept echt geweldig. Werkt ook fijn op de iPhone overigens 🙂