VeVaFit: Ministerie van Defensie traint je fit

Wouter Nijsen
18 mei 2013, 9:00
1 min leestijd
VeVaFit: Ministerie van Defensie traint je fit

Voor scholieren die nog niet weten wat ze willen en studenten van Defensie is er nu VeVaFit. De app helpt je bij het verbeteren van je conditie en hoopt ook jongeren enthousiast te krijgen voor het Defensie-traject Veiligheid en Vakmanschap (VeVa).

VivaFit helpt je bij het meten van je hartslag, het lopen van een duurloop, het doen van sit-ups en het buffelen voor zoveel mogelijk push-ups.  Als je in het menu aangeeft dat je de studie nog niet volgt, kun je alleen vrijblijvend oefenen met die onderdelen. Geef je echter aan dat je de opleiding volgt, dan houdt de app al je vorderingen bij.

Het leuke hierbij is dat de app je badges geeft voor bepaalde prestaties – naast het bijhouden van wat  je hebt gedaan en nog moet doen voor je targets. Deze badges zijn vervolgens weer te delen op Facebook en Twitter.

Toch vooral voor VeVa-studenten

Je moet voor deze functies dus wel aangeven welke Defensie-opleiding je volgt; anders blijft het bij die vrijblijvende oefeningen. Je kunt hier echter zomaar wat invullen, en dan krijg je alsnog toegang tot alle extra functies van VeVaFit.

Lees verder na de advertentie.

Defensie is zelf wat onduidelijk over het doel van deze uitgebreide modus van de app. In het persbericht wordt vooral over de mogelijkheden voor studenten gesproken, maar de app – inclusief die mogelijkheid om je prestaties en badges te delen – is naar eigen zeggen ook bedoeld als wervingstool.

VivaFit is in ieder geval een leuk gratis alternatief voor sport-apps als RunKeeper, als je eenmaal weet hoe je van die uitgebreidere functies gebruik kunt maken.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's