Verzekeraar controleert rijgedrag via app
Redactie

Verzekeraar Polis voor Mij heeft laten weten een app te willen lanceren. Eerder heeft het bedrijf een grootschalig onderzoek met GPS kastjes gehouden, nu is het tijd voor een iPhone applicatie.

Volgen via GPS

Polis voor Mij heeft bij een aantal jonge autobestuurders GPS kastjes in de auto geplaatst. Aan dit onderzoek kon men geheel vrijwillig deelnemen. In de eerste instantie was er niet veel enthousiasme voor het nieuwe systeem. Veel mensen vinden het ‘inbreuk op privacy.’

Toen het bedrijf echter aankondigde dat er een beloning klaar stond voor mensen die zich netjes aan de snelheden hielden, kreeg de privacy opeens een stuk minder hoge prioriteit. Een onderzoek van de Rijksoverheid toont aan dat bij een beloning vanaf 50 euro mensen al bewuster gaan rijden.

Applicatie

In de huidige tijd hebben we bijna allemaal wel zo’n GPS in onze broekzak. Vrijwel alle smartphones van dit moment beschikken over een GPS (locatiebepaling.) Het bedrijf vindt het dan ook hard nodig dat er een iPhone app komt, en die komt!

Per 1 juni kunnen klanten van de verzekeraar Polis voor Mij de app in gebruik nemen, en tot 20% aan kosten besparen als beloning.

De app gaat in principe hetzelfde aan het werk als het GPS kastje, er wordt gemeten hoe hard de persoon op welke plek rijd. Opgelet voor de klanten van de betreffende Polis, de app komt eraan!

Dat de applicatie een trend wordt is bijna wel zeker, andere verzekeraars kunnen zo ook makkelijk en goedkoop rijgedrag van klanten monitoren. En de consument houdt er in de meeste gevallen ook nog geld aan over ook.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.