De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Verzamel poppetjes en breng ze naar hun vrijheid in Kiwanuka

Rutger Otto
10 mei 2014, 15:54
2 min leestijd
Verzamel poppetjes en breng ze naar hun vrijheid in Kiwanuka

Er staat een wonderschoon nieuw spel in de App Store en de naam is Kiwanuka. Het lijkt wel wat op Lemmings, in de zin dat jij als speler een groep mensen in veiligheid moet brengen. Om dat te bereiken moet je samenwerken en puzzels oplossen.

Lees verder na de advertentie.

Kiwanuka is typisch zo’n game waarop je verliefd kunt worden zonder het nog maar een seconde gespeeld te hebben. Dat komt met name door hoe het eruit ziet. De vormgeving en kleuren doen denken aan de abstracte iOS-games zoals Monument Valley, die naast fijne gameplay vooral charmeren met hun looks.

Wat moet je doen?

Dit spel is zowel supersimpel als superuitdagend. Jij leidt als speler een groep poppetjes van punt A naar punt B. Dat doe je met behulp van een magische staf die bliksem schiet. De mensjes volgen jouw beweging: schiet je bliksem omhoog, dan maken de poppetjes een toren door op elkaar te klimmen. Deze kun je met een nieuwe bliksemschicht weer omver laten vallen over een afgrond, zodat je een brug maakt.

Het resterende deel van de groep komt op die manier veilig aan de overkant. Het is zaak om tijdens je reis naar het einde van het level zoveel mogelijk poppetjes te vinden, uit hun driehoekige kooitjes te bevrijden en in leven te houden.

Waarom je dit moet doen, wordt niet helemaal duidelijk en is ook niet belangrijk. Dit spel draait puur om gameplay en veel minder om verhaal. Tijdens het spelen klinken dubstep beats, wat wel past bij de bliksem en visuele stijl. Als de sfeer en vormgeving van Kiwanuka je aanspreekt, is het spel zeker aan te raden.

Kiwanuka downloaden

Kiwanuka is in de App Store beschikbaar voor iPhone, iPad en iPod touch. Het spel kost 1,79 euro en vereist iOS 5.1.1 of hoger. Je hebt 43,9 MB aan vrije opslagruimte nodig.

Kiwanuka

Marco Mazzoli

€ 0,99 via App Store

Kiwanuka
Kiwanuka
Kiwanuka
Kiwanuka
Kiwanuka
Kiwanuka
Kiwanuka
Kiwanuka
Kiwanuka
Kiwanuka
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu