Vertraging: makkelijk geld terugvragen bij treinvertraging

Redactie
25 mei 2013, 22:26
1 min leestijd
Vertraging: makkelijk geld terugvragen bij treinvertraging

Vertraging bespaart je de moeite van het uitprinten, invullen en opsturen van een NS-vertragingsformulier.

De NS lijkt wel zijn uiterste best te doen het reizigers zo moeilijk mogelijk te maken bij vertraging geld terug te krijgen. Compensatie via internet regelen is er niet bij, laat staan middels een app. Wie bij forse vertraging wat geld terug wil krijgen moet een formulier uitprinten en daar nauwkeurig zelf op schrijven waar, wanneer en hoe lang die vertraging was. Dat kan makkelijker.

De app Vertraging laat je de gegevens niet achteraf, maar gewoon ter plekke in een app invullen. Geen ingewikkelde formulieren, gewoon invoeren tijdens welke reis je vertraging had en de app laat je direct zien wat de NS je daarvoor verschuldigd is. Wil je dat vangen, moet je daar €0,89 voor betalen. Die lastige formulieren gaan namelijk niet ingevuld worden door jou, maar door de maker van de app.

Daarna hoef je niks meer te doen; keurt de NS je formulier goed, wordt het geld automatisch op je rekening bijgeschreven. Omdat de maker van de app wat persoonlijke gegevens in moet vullen, moet je die daar wel voor machtigen. Dat kan je gewoon in de app regelen; machtig je niet, gaat het feest niet door en zal je toch zelf je schadeclaim moeten indienen. De NS keert overigens vanaf 30 minuten vertraging een schadevergoeding uit.

Lees verder na de advertentie.

Categorieën: Financiën, Reizen

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's