Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Luister tegelijk met vrienden naar muziek dankzij Vertigo

Rutger Otto
22 januari 2017, 13:42
2 min leestijd
Luister tegelijk met vrienden naar muziek dankzij Vertigo
Vertigo Music

Vertigo Music

Gratis

Reviewscore

7

Vertigo is een nieuwe app waarmee je samen met vrienden gelijktijdig naar dezelfde muziek kunt luisteren.

Lees verder na de advertentie.

Samen luisteren met Vertigo

Misschien is het ooit voorgekomen dat er een nieuw album werd uitgebracht en dat je die met iemand wilde luisteren die ergens anders was. Je kunt dan natuurlijk tegelijk Spotify aanzetten, maar hoe weet je dat je precies gelijk loopt en dat de ander hem niet per ongeluk op shuffle heeft staan? Vertigo laat je muziek echt gelijktijdig delen. Dat betekent dat je samen met vrienden en familie gelijktijdig naar dezelfde muziek luisteren.

Vertigo werkt met Spotify Premium. Degene die ‘uitzendt’ en de mensen die luisteren hebben allemaal zo’n account nodig. Op die manier zorgt de app dat er legaal naar muziek geluisterd wordt. Je kunt één-op-één naar muziek luisteren, het met een kleine groep doen of jouw luistersessie wereldwijd beschikbaar maken.

How to get started on Vertigo

Sociale livesessies

Voor Vertigo maak je een account aan met Twitter, Facebook of je e-mailadres. Daarna linkje jouw Spotify-account en kun je mensen gaan volgen en vrienden uitnodigen. Luisteren naar muziek wordt via Vertigo sociaal omdat luisteraars met elkaar kunnen chatten over wat ze horen.

Om zelf een livesessie te starten, zoek je via de app naar artiesten of albums. Daarna tik je bovenin beeld op het Vertigo-logo en kies je degenen met wie je samen wilt luisteren. Wil je nog iets extra’s doen voor je luisteraars, dan kun je zelfs een live video-feed starten, zodat anderen zien wat jij ziet. Dat is overigens volledig optioneel.

Vertigo downloaden

Bedenker Greg Leekley ziet met zijn app veel mogelijkheden voor jongeren. “De jeugd maakt geen onderscheid tussen wat er virtueel en in het echte leven gebeurt”, zegt hij. “En toen we het vroegen, waren zij meer geïnteresseerd in de muziek die vrienden luisteren dan in afspeellijsten van beroemdheden.” Apple Music biedt zulke afspeellijsten bijvoorbeeld aan, die door artiesten worden samengesteld. Leekley hoopt echter dat ook andere diensten dan Spotify in de toekomst aan boord komen. De Vertigo-app is hieronder gratis te downloaden.

Vertigo Music

Vertigo Media, Inc.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu