Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

YouTube updatet iPhone-app: kijk verticale video’s in volledig scherm

Rutger Otto
24 juli 2015, 9:07
2 min leestijd
YouTube updatet iPhone-app: kijk verticale video’s in volledig scherm
YouTube

YouTube

Gratis

Reviewscore

9

Vanaf nu draait het scherm niet meer automatisch mee als je een verticale video in volledig scherm op je iPhone wil draaien. YouTube heeft zijn app van een update voorzien.

Lees verder na de advertentie.

Verticale video’s

Een dag nadat Google de YouTube-app voor Android updatete, is ook iOS aan de beurt. Er is weinig vernieuwd, maar de toevoeging die gedaan is is wel belangrijk. De update maakt het kijken van verticaal opgenomen video’s op je iPhone een stuk beter maakt.

Normaal gesproken als je een verticaal opgenomen video op je iPhone zou kijken en je tikt rechtsonder in beeld op ‘volledig scherm’, dan draait het beeld mee, waardoor je alsnog naar grote zwarte balken naast het filmpje zit te kijken. Na de update herkent YouTube dat je een verticale video wil bekijken. Tik je op volledig scherm, dan hoef je je telefoon niet langer te kantelen, want de video wordt uitgevuld zodat hij helemaal in beeld past. Dat kun je bijvoorbeeld met onderstaande video uitproberen.

Andere vernieuwingen in de YouTube-app

Naast beeldvullende verticale video’s is het nu ook mogelijk om notificaties in te stellen voor je favoriete kanalen. Elke keer als een gebruikers een nieuw filmpje online zet, word jij daarvan op de hoogte gebracht met een melding.

YouTube zou achter de schermen ook bezig zijn met een compleet vernieuwde app voor iOS. Het design zou daarin worden veranderd met Google’s Material Design. Abonnementen en creatie-gereedschappen voor video’s moeten met die update eveneens veel belangrijker worden. Later dit jaar wordt het waarschijnlijk mogelijk om 3d-filmpjes via de app te bekijken. Dat gaat wellicht via Google Cardboard, die ook beschikbaar komt voor toestellen met grotere schermen, zoals de iPhone 6 en 6 Plus. Een andere manier om dit soort video’s te bekijken is door je telefoon daadwerkelijk 360 graden te bewegen, al is dan het 3d-effect wel weg.

YouTube

Google LLC

Gratis via App Store

YouTube
YouTube
YouTube
YouTube
YouTube
YouTube
YouTube
YouTube
YouTube
YouTube
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu